BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

Alparslan Kuytul kimdir nereli ne söylemişti

Alparslan Kuytul gözaltına alınırken eşi Semra Kuytul twitlerle bunu duyurdu. Peki Alparslan Kuytul aslen nereli ve kimdir? Aslen Adanalı olan Alparslan Kuytul Furkan Vakfı'nın lideri. Alparslan Kuytul kendisinden Gülen gibi hocaefendi diye söz edilmesinden hoşlanıyor. Eşi Semra Kuytul da ona bu şekilde hitap ediyor.

Abone ol

Alparslan Kuytul kimdir ? Alparslan Kuytul son zamanlarda internetten yayınlanan sohbet videolarında hükümete karşı çok sert konuşmalar yapıyordu. Kuytul verdiği fetvalarla da dikkat çekiyordu. Alparslan Kuytul'un hayatı ve faaliyetleri haberimizde.

ALPARSLAN KUYTUL NERELİ KİMDİR ?: Alparslan Kuytul aslen Adanalı. Alparslan Kuytul 20 Ağustos 1965 doğumlu. Alparslan Kuytul'un eşinin adı Semra Kuytul. Alparslan Kuytul, Furkan Hareketinin lideri ve kendisinden Fethullah Gülen gibi hocaefendi diye söz ediliyor. 1980'lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu. Furkan Vakfı bugün, Türkiye genelinde 35'ten fazla şehirde ve yurtdışında da faal durumdadır.

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılındaÇukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El- Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde okudu. 1997 yılında Ezher Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesinde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurmuştur. (1994)

Alparslan Kuytul: 'Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında...'