BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL

Alp Gürkan : 'Vicdanım çok kötü durumda!'

Soma maden kazasından 4 gün sonra kamuoyu önüne çıkan Alp Gürkan, 'vicdanınız rahat mı?' sorusuna 'Benim vicdanım kötü durumda' yanıtını verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Türkiye tarihinin en büyük maden faciasını tanık olurken, Soma Maden'in sahibi Alp Gürkan 4 gün boyunca ortalıkta görünmedi.

Kamuoyunda tepkiler yükselince medyanın önüne çıkan Alp Gürkan, 'vicdanınız rahat mı?' sorusuna 'benim vicdanım kötü durumda' diyerek itiraf dolu bir yanıt verdi.

OCAĞI HİÇ GÖRMEMİŞ

Soma Maden işletmesinin sahibi Alp Gürkan, 3 yıldır ilk kez patlama olunca işletmeye geldiğini söyleyerek, ocağa da bugüne kadar hiç inmediğini itiraf etti.

NİYE 4 GÜNDÜR YOKTU?

Gürkan basın toplantısına ise 4 gündür neden ortalarda görünmediğine mazeret üreterek başladı ve şunları söyledi;

-"Canım yanıyor, içim yanıyor. Beni tanıyan insanlar beni yakından bilirler. Görmüş olduğum kamuoyu talebi nedeniyle sağlığımı da bir tarafa bırakarak sizlerin karşısındayım. Yorgunluk ve yaşlılık nedeniyle hafızamda sıkıntılar yaşıyorum. "
alp-gürkan-soma-maden.jpg
VİCDANINIZ RAHAT MI DİYE SORULUNCA...

Basın toplantısında çok sıkıntılı anlar yaşayan Gürkan, itiraf dolu 'vicdan yanıtını' da gazeteciler terletmeye başlayınca verdi.

Toplantıda bir gazeteci 'vicdanınız rahat mı?' diye sorunca patron Gürkan'dan şu yanıt geldi;

-Benim vicdanım kötü durumda. Bu insanlar benim birlikte çalıştığım insanlar. Müthiş bir infaal var. Alınması gereken en üst düzey alındığı tedbirlerin doğru olduğunu söylüyorum. 

AİLELERE TAZMİNAT ÖDENECEK Mİ?

ALP GÜRKAN: Hayatını kaybetmiş yada sakat kalmış bütün insanların her zaman için birçok yardımlarımız oldu. Kaybetmiş olduğumuz arkadaşlarımızın ailelerin kanuni hakları dışında ailelerini sürekli olarak her türlü ihtiyaçları tahsil ihtiyaçları vs. için proje talimatım var. Bir vakıf kurulacak rakam ayrıntısı veremem şimdiden. Bu ailelerin çocuklarını tahsilleri onlar tarafından karşılanacak. Çok sosyal bir hayat düzeni içine alacak proje talimatı verdim.

MADEN OCAĞINI DEVREDECEK MİSİNİZ?

- Hiçbir şekilde düşünmüyorum. İhmal yok deselerde var deselerde benim için önemli olan Çalışma Bakanlığı'nın incelemesi olacak.

İNANAMADIM!

Alp Gürkan maden ocağındaki faciayı duyduğu anı da anlattı ve şunları söyledi;

-"Hayatımın en acı elemini yaşadığım bu madenin, en güvenlikli madenler arasında girmiş olmasını gururunu yaşıyordum. 2014'den itibaren aktif madencilik görevinden çekilmeyi düşünüyordum. Maden yatırımlarını son derece ehil bir şekilde götürüyorlardı. Buna rağmen Salı günü saat 15.00 civarında gelen habere inanamadım. Nasıl olduğunu da anlayamadım.

-49 sene, bir fiil yerin altında çalışmış arkadaşlarımla çalışmış biri olarak böyle bir trafonun patlamasının imkansızlığını düşündüm.


BAŞBAKAN GELİNCE ORTAYA ÇIKMASI

Soma madenin sahibi Alp Gürkan facianın ardından gölgede kalmış sadece Başbakan Erdoğan olay yerine gidince ortaya çıkmıştı. Bu konuda gelen eleştirilere de bakın ne yanıt verdi;

-"Ben başbakanla hayatımda ilk kez burada el sıkıştım. Benim üzgün olduğunu gördüğünden sadece 'geçmiş olsun' dedi. Daha sonra da gelişmeler hakkında beni odaya çağırdı, kazayla ilgili görüştük başka bir zamanda yaptığım bir görüşme yoktur."

soma-patronu-ortaya-çikti.jpg