BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  SAĞLIK

Alo Başkan tüp bebek istiyoruz

Çocuğu olmayan bir kadın, bir belediye başkanına mektup yazıyor ve yardım istedi. İşte her şey ondan sonra başladı...

Abone ol

Her şey üç yıl önce Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na çocuğu olmayan bir kadının yazdığı mektupla başladı.

Bebek özlemi çeken kadın o mektupta 'Çocuğumuz olmadığı için yuvamız dağılacak, kocam başka kadınla evlenecek' demişti. Devreye giren Kadıoğlu aileyle görüştü. Belediye tüm masrafları karşıladı çift tüp bebek yöntemiyle hasret çektikleri evlada kavuştu. Bu olayı duyan benzer durumdaki aileler Belediye'nin Beyaz Masa'sına akın etti. Belediye, artık çocuğu olmayan ailelerin umudu. Başkan Kadıoğlu'nun başlattığı proje sayesinde 21 aile belediyenin desteğiyle çocuk sahibi oldu. 3 yıl önce bir mektupla başlayan projeye 163 çift müracaat etti. Şu ana kadar biri üçüz, dördü ikiz olmak üzere 27 bebek dünyaya geldi. 9 bebek daha yolda. 33 başvuru sahibinin tedavisine başlandı. 21 başvuru sahibinin tedavisi olumsuz sonuçlandı, 10 çift ikinci kez müracaat etti. 15 başvuru sahibi ön muayane için yönlendirildi.

5'İNİN ADI NECMİ

Çiftler, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen erkek bebeklerine Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun adını veriyor. Doğan 27 bebekten 5'i Necmi Kadıoğlu'yla aynı ismi taşıyor.

10 YIL SONRA İKİZİM OLDU

Tüp bebek yöntemiyle 2 sene önce ikiz bebek dünyaya getiren Ayşe Polat, "Severek evlendik. Ama bebek olmadığı için aile huzuru bozuluyor. Durumumuz müsait olmadığı için tedavi yaptıramadık. Belediye Başkanımız'ın tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olan ailelere yardımcı olduğunu duyduk. Eşimle belediyeye gittik. Ertesi gün muayene için hastaneye gittik. 10 yıllık özlemimiz son buldu. Şimdi çok mutlu bir aileyiz" dedi.

KOCAM KUMA GETİRECEKTİ

İsminin açıklanmasını istemeyen bir anne ise şunları söyledi: Kocam üzerime kuma getireceğini söyledi. Günlerce ağladım. Çocuğum olsun diye her gece dua ediyordum. Tüp bebek yöntemini biliyorduk ama paramız yoktu. Belediye Başkanımız imdadımıza yetişti. Şimdi 8 yıl sonra çocuğumuz oldu. Belediye her aşamada bizleri takip ediyor. Bebeğimizin geleceği de garanti altına alınmış oldu.

MEKTUBU OKUDUM GÖZLERİM YAŞARDI

Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu şunları söyledi: Geliştirdiğimiz bütün projeler insan odaklı. Bu da öyle. Bebekleri severim. Buradan çıktığımda torunumu görmek için can atarım. Bebek bereket demektir. Üç sene önce bir vatandaşımızdan mektup aldım. Okuduğumda gözlerim yaşardı. Maddi durumu kötü olan vatandaşımız çocuğu olmadığı için yuvasının yıkılacağını söylüyordu. Eşinin kendisini boşayacağını söyleyen kadın, onu ikna etmemizi istiyordu. Aileyi çağırdık. Tüp bebek yönteminden bahsettik. Hemen tedaviye başlandı. Böylece ilk tüp bebek de dünyaya gelmiş oldu.

EŞİNİ ALAN GELDİ
Salı günleri Beyaz Masa'da oturur, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlerim. Bu aile çocuk sahibi olduktan sonra çok sayıda aile Beyaz Masa'ya müracaatta bulundu. Çoğunun yuvası dağılmak üzereydi. Gerekli talimatları verdim. Belediyeden bir araç tahsis ederek kadınların hastane gidiş-gelişlerini sağladık. Kontrollerden sonra da tedavilerine başlandı. Şu ana kadar 27 bebek bu yöntemle dünyaya geldi. Yalnızca Esenyurt'tan değil çevre ilçelerden de müracaatlar alıyoruz.

MAMA-BEZ DE VAR

Bu ailelerin çoğunun gelir durumu düşük. 'Bebek oldu' diye irtibatı koparmıyoruz. Bebeklerin mama, bez ve bazı tedavi masraflarını da karşılıyoruz. Anne ve babalar şimdi çok mutlular. O mektubu okumamış olsam, belki bu yuvaların çoğu dağılmış olacaktı.