BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,17
HABER /  GÜNCEL

Almanya'dan Türkiye'ye vize sözü

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Alman Dışişleri Müsteşarı ile görüştü, vize konusunda söz aldı.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Alman Dışişleri Müsteşarı ile görüşerek, vize konusunda ''Sorunları çözme'' sözü aldı.

TOBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hisarcıklıoğlu'nun Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Wolf Ruthart Born ile Berlin'deki makamında görüştüğü bildirildi.

Toplantıda Born'un, Hisarcıklıoğlu'na vize konusunda, iş dünyasına yardımcı olmak istedikleri mesajını ilettiğinin vurgulandığı açıklamada, bir sorun yaşandığında TOBB'un kendisiyle doğrudan temas etmesi halinde bizzat devreye gireceği ve çözülmesi için elinden geleni yapacağını söylediği ifade edildi.

Görüşmede, Born'un bu konuyla ilgili olarak, ''Vizeyi kaldıramayız ama işlerin kolaylaşması için her şeyi yapmaya hazırız, bu konuda bir sorununuz olursa beni hemen haberdar edin. Çözümlenmesi için elimden geleni yaparım'' dediğinin altı çizildi.

Hisarcıklıoğlu'nun, Türk-Alman İşbirliği Konseyi'nin de en kısa sürede yapılmasını istediği ifade edilen açıklamada, Müsteşar Born'un toplantının Almanya'da yapılmasının talimatını vereceğini söylediği belirtildi.