BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  DÜNYA

Almanya'da MİT iddiasıyla gözaltı!

Almanya'da üç Türk vatandaşı MİT'e çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Abone ol
Almanya'da üç Türk, MİT elemanı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Başbakanlık kaynakları ise gözaltına alınan isimlerin istihbarat elemanı olmadığını ve MİT ile herhangi bir bağlantısı bulunmadığını açıkladı. 
 
Karlsruhe'deki Federal Savcılıktan yapılan açıklamada, üç Türk hakkında Federal Mahkeme'nin 11 Kasım 2014 tarihinde aldığı tutuklama kararı bulunduğu belirtildi. Üç Türk’ün 17 Aralık çarşamba günü gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltına alınan Türk vatandaşlarının kimlikleri şöyle: 58 yaşındaki Muhammed Taha G., 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 33 yaşındaki Göksel G.
 
İDDİAYA YALANLAMA
 
Başbakanlık kaynakları ise söz konusu 3 kişinin MİT ile hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi. Ancak bu gözaltıların, Almanya’daki PKK örgütlenmesinin birkaç haftadır gündeme getirmeye çalıştığı, “MİT, TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı) ve yurtdışındaki Türkler üzerinden Almanya’daki Suriye muhalefetini örgütlüyor” iddiasından kaynaklandığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı da gözaltına alınan bu 3 kişinin durumunu takip etmek için avukat tuttu.