BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,86
HABER /  SPOR

Almanyada bir ilk oldu

Werder Bremen'i 5-1'le geçen Wolfsbug, tarihinin ilk Bundesliga şampiyonluğuna uzandı.

Abone ol

Almanya Bundesliga'nın son haftasında sahasında Werder Bremen 'i 5-1 yenen Wolfsburg, tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu oldu. 

Vfl Wolfsburg sahasında Werder Bremen'i 5-1 yenerek sezonu 69 puanla tamamladı ve tarihindeki ilk Bundesliga şampiyonluğunu kazandı.

İlk 26 dakikada Misimovic, Grafite ve Werder Bremen'li Sebastian Proedl'ın kendi kalesine attığı gollerle evsahibi ekip 3-0 öne geçti. 31. dakikada Diego'nun golüyle Werder Bremen farkı ikiye indirse de, ikinci yarıda Grafite ve Dzeko'nun golleriyle farka giden Wolfsburg maçı 5-1 galip tamamladı.

Öte yandan sahasında Stuttgart'ı 2-1 yenen Bayern Münih Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak gitmeye hak kazandı. Bayern Münih karşısında aldığı mağlubiyet sonucu 3. olan Stuttgart ise Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynayacak.

AVRUPA TURU
Öte yandna Fransa Ligi'nde Sochaux'nun evinde Nantes'ı 2-1 yendiği maçta Socheaux'nun ilk golünü Mevlüt Erdinç attı. Ayrıca Fransa Ligi'nin üçüncü sırada bitirmesi kesinleşen Lyon, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak.

İsrail Ligi'nde Maccabi Netanya'yı deplasmanda 2-0 yenen Maccabi Haifa şampiyon olurken, Portekiz Ligi'nde Belenenses ve Trofense küme düştü.

Belçika Kupası finalinde Genk, Mechelen'i 2-0 yenerek kupayı kazandı.