BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,66
HABER /  DÜNYA

Almanya, Türkiye'yi orada da sırtından vurmuş!

DAEŞ'e karşı mücadele için Cerablus'tan başlatılan Fırat Kalkanı'nda Almanya'nın Türkiye'ye lojistik destek vermediği ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye ve Almanya arasında son dönemde yaşanan krizlerin farklı boyutları da olduğu ortaya çıktı. DAEŞ'e karşı mücadele için başlatılan Fırat Kalkanı'nda yer alan ve operasyonda hasar gören 10 tank için gerekli parçaların, Almanya tarafından Türkiye'ye verilmediği ortaya çıktı.

Türk bakan ve siyasetçilerin konuşmalarını engellediği ve ülkedeki teröristlere destek verdiği için ikili ilişkilerin gerildiği bir dönemde, Alman hükümetinin, savunma şirketi Rheinmetall'in  Türkiye'ye malzeme satmasına onay vermediği açıklandı.

"HÜKÜMET İHRACATA İZİN VERMİYOR"

Rheinmetall CEO'su Armin Papperger bugün basına yaptığı açıklamada, "Alman hükümeti halen bazı ihracat sözleşmelerimize onay vermiyor" dedi.

10 TANK HASAR GÖRDÜ

Papperger,  Türkiye'nin DAEŞ militanlarıyla mücadelede 10 adet Leopard savaş tankının tahrip olmasının ardından, elindeki bu tanklar için savunma sistemleri almak istediğini ve Rheinmetall'in bu sözleşme ile ilgili olarak  Türkiye ile temaslarını sürdürdüğünü söyledi.

ALMANYA, TÜRKİYE'YE SİLAH AMBARGOSU UYGULUYOR

Leopard tankları, Rheinmetall ile Kraus Maffei'nin ortak üretimi.

Alman basınında daha önceden çıkan haberlerde  Berlin'in, NATO müttefiki  Türkiye'ye silah ihracatını onlarca kez onaylamayı reddettiği belirtilmişti.