BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  POLİTİKA

Almanya Türk Büyükelçiyi Dışişleri'ne çağırdı

Almanya Türk Büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi. Büyükada'da gözaltına alınan ve tutuklanan Peter Steudtner'in serbest bırakılması istendi.

Abone ol

ALMANYA, Berlin'in Türkiye Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı Dışişleri'ne çağırarak İstanbul Büyükada'daki toplantıda gözaltına alınıp tutuklanan Peter Steudtner'in zaman kaybetmeden serbest bırakılmasını istedi.

Dışişleri sözcüsü Schaefer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Peter Steudtner'in terör örgütüyle bağlantısı olduğu suçlamasının tamamen gerçek dışı olduğunu savundu. Başbakan Merkel'in sözcüsü Seibert de Peter Steudtner'in tutuklanmasını kınadıklarını ve derhal serbest bırakılmasını istediklerini vurguladı.

10 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANMIŞTI

Büyükada'da bir eğitim için bir araya gelen ve iki hafta önce düzenlenen baskında gözaltına alınan 10 aktivistin altısı tutuklanmıştı.
Tutuklananlar arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in yanı sıra İsveç vatandaşı eğitmen Ali Gharavi, Yurttaşlık Derneği'nden (eski adıyla Helsinki Yurttaşlar Derneği) Özlem Dalkıran, Alman vatandaşı danışman Peter Steudtner ve İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Veli Acu ile Günal Kurşun yer alıyordu.

ERDOĞAN "2. DARBE HAZIRLIĞI" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükada'da yapılan toplantıyı "15 Temmuz darbe girişiminin devamı" olarak değerlendirmişti.