BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  GÜNCEL

Almanlardan Türkiye'ye 'savunma sanayii' övgüsü!

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı büyük atımlara övgüde bulundu. "Erdoğan ülkesini adeta bir silahlı donanmaya çevirmek istiyor" denilen yazıda Türk savunma çabasının İsrail'in büyüklüğünün ve kapasitesini aşmış durumda olması dikkatleri çekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı büyük atımlara övgüde bulunan bir yazı kaleme aldı.

Boris Kálnoky imzası taşıyan haberde, Türkiye'nin yerli ve milli hamlelerini ön plana çıkardığı ve bununla birlikte diğer ülkelerle ortak adımlar attığını yazdı. ATAK helikopteri ve ALTAY tankının teknik özelliklerinin ön plana çıkarıldığı yazıda, ABD ile F-35, İngilizlerle TF-X ortak savaş uçağı projelerine de atıflarda bulunuldu.

"İSRAİL'İN KAPASİTESİNİ AŞTILAR"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkesini adeta bir silahlı donanmaya çevirmek istiyor" denilen yazıda, "Türk basınında son zamanlarda ülkenin zırhlanması ile alakalı başarıya ulaştığı görülüyor. İhracatlarının, ilk kez 1 milyar dolarlık bir hacme ulaştığı da söyleniyor. Türk savunma çabasının İsrail'in büyüklüğünün ve kapasitesini aşmış durumda olması dikkatleri çekiyor" ifadeleri kullanıldı.

"Onların teknolojisinden yararlanıldığı sürece özgür olunamayacağını söyleyen Erdoğan 2023 yılında ülkesinin silahlarının tamamen bağımsız olarak üretileceğini duyurdu" sözleriyle Türkiye'nin hedefini gösteren cümlelere yer verildi.