BIST 9.571
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.474,10
HABER /  GÜNCEL

Almanlar sorguluyor! Türkiye Somali'de ne yapıyor?

Almanya devletinin haber kurumu DW, Türkiye'nin aynı Osmanlı gibi Somali'de olmasına dikkat çekti.

Abone ol

Dünyanın her yerinde büyük siyasi ve insani krizlerin yaşandığı bir ortamda Alman devlet haber kuruluşu Deutsche Welle (DW), Türkiye'nin Somali misyonuna dikkat çeken bir dosya haber yayınladı.

Bu haber aslında Alman devletinin gözünün Türkiye'nin yurt dışı faaliyetlerine fokuslandığını gösteren önemli bir delil. Haberde Türkiye'nin Somali ile olan ilişkisi hakkında şunlardan bahsediliyor:

PROJELER STRATEJİK BİR NİTELİK KAZANACAK

Türkiye'nin, Somali ile yaklaşık son 10 yıldır geliştirdiği ekonomi odaklı ilişkiler ve insani yardımlarla birlikte üretilen sürdürülebilir kalkınma projeleri, önümüzdeki günlerde açılması beklenen askeri eğitim kampı ile stratejik bir nitelik de kazanacak.

HÜKÜMET, OSMANLI'DA OLDUĞU GİBİ...

Hükümetin, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun genişleyen topraklarında doğrudan temas kurulan bu Afrika Boynuzu ülkesine gösterdiği önem, onlarca yıldır açlık ve çatışmalara sahne olan Somali'de gözle görülür birtakım değişimleri de beraberinde getirmiş durumda.

TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ ASKERİ HEDEFLERİ

Bir süre önce Somali'de inşa edilen askeri tesisin Türkiye toprakları dışında şu ana kadar kurulan en büyük askeri üs olduğuna yönelik çıkan haberler ve Katar krizinde Türkiye'nin bu ülkeye verdiği desteği Somali'de bir başka askeri üs ile derinleştirmesi, Türkiye'nin bölgedeki hedefleri ile ilgili birçok spekülasyonun ortaya atılmasına neden oldu. (Haber7)