BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  DÜNYA

Almanlar İncirlik için tekrar gelecek

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan İncirlik krizi sonrası bazı Alman vekiller Türkiye'yi ziyaret edecek. Alman askerlerin geri çekilmesi tartışması sonrası bu ziyaretin gerçekleşecek olması ne anlama geliyor?

Abone ol

İncirlik Üssü'nde konuşlu Alman askerlerinin geri çekilmesini tartışan Federal Alman meclisinden bir grup milletvekili, bu hafta Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre ziyaret, Gezi olayları sırasında Türkiye'de aktif faaliyetler yürüten, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Rothbaşkanlığında bir heyet tarafından gerçekleşecek.

İKTİDAR VE MUHALEFET İLE STK'LAR İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR

Roth ile beraberindeki heyetin, temasları kapsamında iktidar ve muhalefet partilerinden siyasetçilerle, ayrıca sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileriyle görüşmek istedikleri kaydedildi. Alman milletvekilleri, ziyaretleri sırasında muhataplarıyla ikili ilişkilerinde yaşanan sorunları, çözüm yollarını, demokrasi ve insan hakları konularını tartışmayı, ayrıca siyasi diyaloğu geliştirme imkanlarını ele almayı hedefliyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU "GÜLE GÜLE" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik Askeri Hava Üssü'ne alternatifleri değerlendirdikleri açıklamasına yönelik olarak, "Ayrılmak isterlerse güle güle deriz" ifadesini kullanmıştı.