BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  DÜNYA

Alman yazardan samimi itiraf

İstanbullularla yaptığı röportajlardan oluşan kitabının tanıtımında konuşan yazar gerçeği itiraf etti.

Abone ol

"Türkiye'deki misafirperverliği yaşayınca, Almanya'da Türklere karşı olan önyargılardan utandım."

İstanbullularla yaptığı röportajlardan oluşan İstanbul Walking isimli kitabını Hamburg'da tanıtan yazar Betty Kolodzy, "Türkiye'deki misafirperverliği yaşayınca, Almanya'da Türklere karşı olan önyargılardan utandım" dedi.

Hamrurg'un St. Pauli semtindeki Hafen Hamam'ın restoran bölümünde düzenlenen edebiyat akşamında Bremenli yazar Betty Kolodzy, İstanbul Walking isimli kitabını tanıttı.

Ud üstadı Sadık Bayram'ın İstanbul şarkıları eşliğinde İstanbullularla yaptığı röportajlardan derlediği öyküler kitabından bölümler okuyan Kolodzy, "İlk kez bir Türk arkadaşımın daveti üzerine gittiğim İstanbul'a aşık oldum. Daha sonra defalarca İstanbul'a gittim. Kitabım kentte üç ay aralıksız yaşadığım dönemin ürünü ve benim İstanbul'a vefa borcum" dedi.

İstanbul'da çok büyük cana yakınlık ve misafirperverlik yaşadığını bunu asla unutamayacağını söyleyen Kolodzy, "Türkiye'de o kelimelerle tarif edilmesi zor olan misafirperverlik beni çok etkiledi. Açık konuşmak gerekirse, Türkiye'deki misafirperverliği yaşayınca, Almanya'da Türklere karşı olan önyargılardan utandım. Son zamanlarda uyum tartışmalarıyla ilgili olarak Türkler hakkında öne sürülen iddialarla tekrar önyargıların körüklenmesi Türkiye'yi ve Türk insanını bizzat tanıma şansı bulan beni çok üzüyor" dedi.