BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  DÜNYA

Alman vekil Türkiye'yi savundu! Sizin derdiniz...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'deki terör yuvalarının temizlenmesi için sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı Alman meclisinde tartışıldı. Almanya'nın Türkiye ile tüm anlaşmalarını durdurması gerektiğini savunan Sol Parti vekillerine AfD vekili Petr Bystron sert cevap verdi

Abone ol

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirdiği teröristler, Almanya'daki terör sevici Sol Parti'nin uzun süredir rahatsız olduğu bir durum.

Daha önce Türkiye'nin Afrin'deki operasyonlarda Leopard tanklarını kullanmaması için geçici hükümete baskı yapan Yeşiller ve Sol Parti, şimdi de Alman hükümetinin Türkiye ile planladığı bütün askeri işbirlikleri durdurmasını istiyor.

Hükümetin, susarak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaat ettiğini, diz çöktüğünü söyleyen Sol Parti vekillerine cevabı, Almanya için Alternatif (AfD) Partisi vekili Petr Bystron verdi.

Bystron, Sol Parti vekillerine dönerek, ''Türkiye terör örgütü olarak gördüğü PKK'nın Suriye kolu YPG ile savaşıyor. Sizin derdiniz Marksist PKK'lı dostlarınızın vurulması. İllegal yollarla para toplayıp örgüte silah yardımı yapıyorsunuz.'' dedi.

Afrin'e girerken durdurulan ABD konvoyundan çıkanlara bakın!

Şok iddia! 400 PKK'lıyı Afrin'e ABD askeri konvoyu taşıyor