BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Alman vekil Taksim'de gözaltına alındı

LGBTİ üyesi grup ile polis Taksim'de bir kez daha karşı karşıya geldi. Polis, dağılın ihtarına uymayan bazı göstericilerle birlikte Alman Yeşillen Partisi Milletvekili Volker Beck'i gözaltına aldı.

Abone ol

İstanbul Valiliği’nin izin vermediği, 'LGBTİ Onur Yürüyüşü' için polis, Taksim ve İstiklal Caddesi’nde güvenlik önlemi almıştı. Tünel Meydanı’nda açıklama yapmak için toplanan 15-20 kişilik LGBTİ üyesi bir grup, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Alman Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck, 10 dakika sonra serbest bırakıldı.

Valiliğin izin vermemesi ve Onur Haftası'nın ilk günü olan 19 Haziran'da polisin gazlı müdahalesi sonucu "26 Haziran'da yürümüyoruz, İstiklal Caddesi'nin her köşesine dağılıyoruz" açıklaması yapan LBGTİ üyeleri ile polis İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklarda köşe kapmaca oynadı. Polis İstiklal Caddesi'ne çıkan her sokak başına konuşlandırıldı.

TAKSİM'DE HAREKETLİ DAKİKALAR

Sabah saatlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasına da Gökkuşağı bayrağı asıldı. İstiklal Caddesi üzerindeki Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binası ve İmam Adnan Sokak'taki bir kafeden aşağıya LBGTİ bireylerini temsil eden Gökkuşağı bayrağı asıldı. Polis ekipleri bayrağın indirilmesi konusunda eylemcileri uyardı. Bayrak aşağıya indirildi.

ALMAN VEKİL GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALDI

Polis, LGBTİ üyelerinin akşam saatlerin Tünel Meydanı’nda açıklama yapmak istedikleri bilgisi üzerine burada güvenlik önlemlerini arttırdı. Saat 17.00 sıralarında aralarında Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Terry Reintke’nin de bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup açıklama yapmak istedi. Polis grubu önce kalkanlarla ittirerek uzaklaştırdı. Ancak gruptan bazı kişilerin karşı koyması üzerine polis eylemcileri gözaltına aldı.

Gözaltına alınan ve polis aracına bindirilen eylemciler arasında bulunan Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Terry Reintke kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Milletvekillerinin danışmanı Felix Banasak ile Max Lucks’un ise gözaltında bulunduğu belirtildi.