BIST 9.561
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.482,93
HABER /  GÜNCEL

Alman profesör Türk öğrencisinden özür diledi!

Almanya’nın Würzburg Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gisela Müller Brandeck Bocquet, başörtüsünü çıkarmasını istediği ve bu yüzden derse almak istemediği 19 yaşındaki Türk öğrenciden özür diledi

Abone ol

Würzburg Üniversitesi'nde öğretim üyesi ile öğrenci arasında başörtüsü nedeniyle yaşanan gerginlik, profesörün özür dilemesiyle son buldu. 

Üniversitede uluslararası ilişkilerle siyaset bilimi dersi veren Prof. Dr. Gisela Müller Brandeck Bocquet, anfide rastladığı öğrenciye, üniversitenin laik bir ortam olduğunu ve dini sembollerin üniversitelerde bulunamayacağını söylemiş ve türbanını çıkarmasını istemişti. İki hafta önce yaşanan bu olay sırasında öğretim üyesi bu çıkışını, öğrencilerin önünde ve mikrofonda konuşarak yapmıştı.

ÖZRÜNÜ ANFİDE AÇIKLADI
Müller-Brandeck-Bocquet'in öğrencilerinden başörtülerini çıkarmalarını talep etmesi bazı öğrencilerin sınıfı terk ederek protesto etmesine yol açmıştı. Bocquet, öğrencisine mektup göndererek takındığı yanlış tutumdan dolayı kendisini affetmesini istedi, özür dilediğini de ders verdiği öğrencilerine anfide açıkladı. 

Özür mektubunda: "Anfide mikrofonu elime alıp sizden türbanınızı çıkarmanızı istediğimde, direkt sizi hedef aldım. Direkt size hitap ettim. Bundan dolayı kendinizi kişisel olarak sıkışmış ve dışlanmış, hedef alınmış ve gözetim altında hissettiniz. Sizden bunun için özür diliyorum. Özrümü kabul ederseniz çok sevinirim." ifadelerine yer verdi. 

Profesörün yazdığı mektubu anfide okuması kimi öğrencileri memnun ederken kimileri de yeterli bulmadı. Yeterli bulmayan öğrenciler, üniversite yönetiminin dışlanmaya karşı daha fazla adım atmasını istedi.