BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Alman mahkemesinden şok karar

Almanya’nın Bonn şehrinde yaşayan Habip Şahin’in iki çocuğu, ’çocuk yetiştirecek olgunlukta olmadığı’ gerekçesiyle mahkeme kararıyla elinden...

Abone ol

Almanya’nın Bonn şehrinde yaşayan Habip Şahin’in iki çocuğu, ’çocuk yetiştirecek olgunlukta olmadığı’ gerekçesiyle mahkeme kararıyla elinden alındı.
Bonn Yerel Mahkemesi’nde görülen davada bilirkişi, baba Habip Şahin’in çocuklarına gösterdiği sevgiyi abartılı bularak disiplinsiz davrandığı iddiasında bulundu. Bilirkişinin talebine uyan mahkeme, 24.09.2012 tarihinden bu yana aileden alınan çocukları babaya geri vermedi. 20 Kasım 2013 tarihli kararında, babanın ’yeterince olgun olmadığı, çocuklarının üzerinde otorite kurmaya çalıştığı ve babanın eğitim kabiliyetinin sınırlı olduğu’ gerekçesiyle çocukların Bornheim Gençlik Dairesi’nde kalmalarına karar verdi.
Olayı anlatan baba Habip Şahin, 10 yıl evli kaldığı eşinin psikolojik sorunlar yaşadığını ve 2012 yılında çocuklarını da alarak evi terkettiğini ifade etti. Şahin, olayı polise ve gençlik dairesine bildirerek yardım istediğini belirterek şöyle konuştu: "Polis bir ay sonra bulduğu eşim ve çocuklarımı bakım yurduna yerleştirdi. Eşim daha sonra tedavi için kliniğe yatırıldı. Yaşanan o dönemde çocuklarımı geri vermediler, ben de konuyu yargıya taşıyarak mahkemeye verdim. Onları geri almayı ümit ederken Bonn yerel mahkemesi benim yeterince olgun olmadığım ve çocuklarıma gerekli otoriteyi sağlayamadığımı belirterek çocuklarımın gençlik dairesinde kalmalarına karar verdim.”
Çocuklarının elinden alınmasından sonra yıkıldığını söyleyen Şahin, onları sadece haftada bir kez ve 1 saat görebildiğini belirtti. Şahin, mahkemenin çocukların alınmasına gerekçe olarak “baba olacak olgunlukta” olmadığını gösterdiğini ifade etti. Mahkemenin, kızına ve oğluna yeterince disiplin uygulamadığı, çocuklarının her istediğini yerine getirmesini gerekçe gösterdiğini belirten Şahin, konuyu Köln Yüksek Mahkemesine taşıyacağını sözlerine ekledi.
(İHA)