BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  GÜNCEL

Alman İşçişleri Bakanlığı’ndan kara liste iddiası

Alman İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Türkiye'nin 700 Alman şirketine ilişkin Almanya'ya verdiği 'terör kara listesini' geri çektiğini iddia etti.

Abone ol

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate Türkiye’nin terörü desteklediğini belirttiği 700 Alman şirketi için Almanya’ya Interpol aracılığı ile verdiği kara listeyi geri çektiğini iddia etti.

Reuters’ın haberine göre Plate, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere’yi telefonla arayarak liste konusunun bir iletişim probleminden kaynaklandığını söylediğini belirtti.

Plate düzenlediği basın toplantısında, “Türk İçişleri Bakanı Alman şirketlerine karşı bir soruşturma yürütülmediğini söyledi” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI: SORUŞTURMA YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen cuma günü İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşma töreninde yaptığı açıklamada Alman şirketlerine soruşturma olduğu iddiasını sert bir biçimde yalanlamıştı. Cumhurbaşkanı, “Alman şirketiyle ilgili başlattığımız araştırma ve soruşturma yoktur hepsi yalandır. Alman dostlarıma tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Bugüne kadar Alman firmalarının nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz” diye konuşmuştu.

ŞİMŞEK: ALMAN YATIRIMCILARI HOŞ KARŞILIYORUZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’te Alman şirketlerine yönelik bir soruşturma olduğu haberlerinin yanlış olduğunu belirtmişti. Şimşek İngilizce attığı tweet’te, “Basın Daimler ve BASF’nin soruşturulduğunu yazıyor. Tamamen yanlış. Alman yatırımcıları hoş karşılıyoruz” ifadesini kullanmıştı.