BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Alman işadamından Trabzon'a dev yatırım

Alman bir işadamı Trabzon'da 500 milyon avroluk bir fabrika kurmak için yetkililere başvuru yaptı.

Abone ol

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Alman bir iş adamının Trabzon'da 500 milyon avroluk çimento fabrikası kurmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Vali Kızılcık, devletin ve hükümetin teşvik politikası sonucunda, bir çok iş adamının Trabzon'da yatırım yapmak için başvuruda bulunduğu, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nde sadece 5 parselin kaldığını, diğer parsellerin tamamının verildiğini söyledi.

Kızılcık, Akçaabat ilçesinde de bir iş adamının tekstil fabrikası kurmak için çalışmalara başladığını kaydederek, “Fabrikanın kurulmasıyla birlikte ilk etapta 300-350 kişi istihdam edilecek. Bu sayı ilerleyen zamanlarda artacak” diye konuştu.

Yabancı iş adamlarının da Trabzon'da yatırım için çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirten Vali Recep Kızılcık, şunları söyledi:

Alman bir yatırımcı Trabzon'un doğusunda bir çimento fabrikası yapmayı kararlaştırarak, bunun için başvuruda bulundu. Bunun üzerinde biz de kendisine yeri tahsis etme aşamasındayız. Fabrikayı buraya kurmaya karar verdikten sonra yeri kendisine tahsis edeceğiz. Fabrikanın kurulması için çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların yakın bir zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz.”

YAKLAŞIK BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Yatırımın sadece tek bir fabrikadan ibaret olmayacağını belirten Kızılcık, şöyle devam etti:

“Fabrikayla birlikte diğer unsurlarda Trabzon'da yapılacak. Bu da bir çok farklı alanda yatırımların oluşmasına neden olacak. Fabrika ve diğer unsurlarla birlikte yaklaşık 500 milyon avroluk bir yatırım Trabzon'da yapılacak. Bu da şehir ekonomisi açısından çok önemli bir rakam. Ayrıca 450-500 kişi fabrikada istihdam edilecek. Diğer unsurlarda birlikte bu sayının bini bulması bekleniyor. Şehirde istihdam açısından da bu rakam önemli bir yer tutacak.”