BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  DÜNYA

Alman gazetesinden şok tezkere yorumu!

Alman Die Landeszeitung gazetesi, Türkiye'nin IŞİD'e operasyon yapması durumunda kanlı terör eylemlerine sahne olacağını yazdı.

Abone ol

Alman Die Landeszeitung gazetesi, NATO’nun ve ittifak üyesi Türkiye’nin IŞİD ile mücadelede tehlikeli bir noktaya geldiğini belirtti.

Ankara’nın kara kuvvetlerini devreye sokarak IŞİD ile mücadeleye girmesi yönünde işaretler olduğunu belirten gazete, "Ankara bu cesaretli tavrının bedelini, kendi ülkesinin kanlı terör eylemlerine sahne olmasıyla ödemek zorunda kalabilir" ifadelerine yer verdi. 

NATO IŞİD KASABIYLA SINIR OLDU 


Die Landeszeitung gazetesinde yer alan Türkiye yorumu şöyle:

NATO, IŞİD adlı kasap örgütün ilân ettiği halife devleti ile ortak bir coğrafî sınır oluşturmuş durumda. Fırat yöresinde bir yarımadadan söz ediyoruz ve bu yarımada Suriye’de bulunmasına rağmen, Türkiye topraklarına aittir. Kökten dinciler orada nöbet tutan Türk askerlerine saldırdıkları anda NATO bu durumu kendine saldırı gibi görür ve İttifak’ın topluca devreye girmesi söz konusu olur.

NATO'NUN GÜNEYDOĞU KANADI SAVAŞ BÖLGESİ OLUR

IŞİD karşıtı ittifakın hava operasyonları ile yetinmesinden farklı olarak Ankara’nın kara kuvvetlerini devreye sokarak IŞİD ile mücadeleye girmesi yönünde bazı işaretler var. Ankara bu cesaretli tavrının bedelini, kendi ülkesinin kanlı terör eylemlerine sahne olmasıyla ödemek zorunda kalabilir. Ve NATO’nun güneydoğu kanadı savaş bölgesine dönüşür. Barack Obama, ABD’yi savaşlardan kurtaran Başkan olarak tarihe geçmek istiyordu. Ama onun uzun süren çekimser tavrı, savaşı batıya daha da yakınlaştırdı.