BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL

Alman basını: Polis bombalı bir saldırıyı önledi

Dün gece Oberursel kasabasında yapılan bir baskında evinde silah ve patlayıcı bulunduğu öne sürülen evli bir çiftin gözaltına alındığı haberleri geliyor. Alman basını gözaltına alınanların İslamcı militanlar olduğunu yazdı.

Abone ol

Alman polisinin İslamcı militanların bir bombalı saldırı planını engellediği bildiriliyor.

Alman medyası evli bir çiftin Frankfurt yakınlarında yapılan bir bisiklet yarışına saldırmayı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındığını yazdı.

Haberlerde, polisin, çiftin Oberursel kasabasındaki evinde yaptığı aramada bir suikast tüfeği, mermi, boru bombası tabir edilen bir bomba ve başka kimyasal maddeler bulduğu da kaydediliyor.

Dün gece yapılan baskın maskeli ve ağır silahlarla donanmış özel polis güçleri tarafından yapıldı ve daha sonra olay yeri inceleme ekiplerinin binaya girdiği ve saatler sonra ayrıldığı görüldü.

'İzleniyorlardı'

Gözaltına alınan çiftin zaten olağan dışı miktarlarda kimyasal madde aldıkları ve bunu yaparken sahte isim kullandıkları için bir süredir polis tarafından izlendiği de belirtiliyor.

AP ajansı çiftin bir dükkandan üç litre hidrojen peroksid satın almasının dikkat çektiğini bildiriyor.

Savcılık, çiftin evinin arandığını doğruladı ama daha fazla ayrıntı vermedi. Polisin bugün bir basın toplantısı yapması bekleniyor.