BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  EKONOMİ

Alman Bankası Deutsche kesenin ağzını açtı

Gebze-İzmir otoyol projesinin finansmanında yer alan 8 Türk bankasına Deutsche eklendi. Toplam kredi miktarı da 5 milyar dolara çıktı.

Abone ol

Toplam yatırım maliyeti yaklaşık 7.4 milyar dolar olan Gebze-İzmir otoyol projesinin finansmanın ilk aşamasında yer alan sekiz Türk bankasına Deutsche Bank'ın da katılımıyla projenin bütünü için 5 milyar dolarlık bir refinansman paketi oluşturuldu ve önceki finansmanda 7 yıl olan vade 15 yıla uzatıldı.

Konu hakkında bilgi sahibi üç bankacılık kaynağının Reuters'a verdiği bilgiye göre, yeniden finansman konusunda anlaşma sağlanırken, sözleşme de yakın zamanda imzalanacak. Bir bankacılık kaynağı, "Yeni finansman paketi 5 milyar dolara yakın, kredi vadesi 15 yıl olacak" derken, diğer bir kaynak ise yeni kredinin maliyetinin Libor artı 500 baz puan civarında olacağını söyledi.

22 YIL 4 AYLIK SÜREYLE KAZANMIŞLARDI

Yap-işlet-devret modeliyle 2009 yılında ihale edilen otoban projesini 22 yıl 4 ay işletme hakkı teklifi ile Nurol-Astaldi -Özaltın-Makyol-Yüksel-Göçay İnşaat konsorsiyumu kazanmıştı. İhalenin ardından Yüksel konsorsiyumdan çıkmıştı.Finansmanda yer alan Türk bankaları Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası.