BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Allianoi için zincirli eylem

Yortanlı Barajı'na karşı Doğa Derneği üyeleri ve yöneticileri zincirli eylem gerçekleştirdi.

Abone ol

İzmir'in Bergama ilçesinde, tarihi kaplıca olarak bilinen Allianoi'nin yer aldığı bölgede yapılması planlanan Yortanlı Barajı'na karşı Doğa Derneği üyeleri ve yöneticileri zincirli eylem gerçekleştirdi.

Tarihi sağlık merkezi olarak yaklaşık 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinen Allianoi'nin bölgede yapılması planlanan Yortanlı Barajı ile sular altında kalacağı yönündeki tartışmalar sivil toplum örgütlerini hareketlendirdi.

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ile birlikte bölgede yer alan dernek üyeleri, baraj yapıldığı takdirde bölgede bir tarih katliamının yaşanacağını savundular. Dernek üyeleri ve yöneticileri, DSİ'nin konu ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını aşmak için "kille kaplanır" kararının "kumla kaplanır" şeklinde değiştirilmesine yönelik tepkilerini, Allianoi'nin etrafında bulunan güvenlik tel örgülerine kendilerini zincirleyerek sergiledi.

Üyeler ellerinde tuttukları, 'Allianoi'de kültür katliamına hayır', 'Allianoi sular altında kalmasın' yazılı pankartlar ile bölgede etkili olan sağanak yağışa rağmen eylemlerini devam ettirdiği öğrenildi.