BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.487,49

Allah'ın hakkı neden 3' tür?

Allah'ın hakkı neden 3' tür?

İslam dininde, üç sayısının kutsallığına inanılır. ekmek ve kur'an-ı kerim'i üç kez öperiz; "allah'ın hakkı üçtür" deriz. hayatımızda iyi şeyler olacaksa, hep üç adımda gerçekleşeceğine inanırız. peki 3 sayısı neden bu kadar önemlidir?

Allah'ın hakkı neden 3' tür?

KUTSAL ÜÇLEME
Hıristiyan inancında ise 'Baba-Oğul-Kutsal Ruh' üçlemesine rastlarız. Bu üçleme Mısır mitolojisinde ise 'İsis-Osiris-Horus' şeklindedir. Eski veya semavi dinlerin çoğunda, 'üçün gücü'ne atıflar yapılmıştır.

Allah'ın hakkı neden 3' tür?

İYİ, DOĞRU, GÜZEL
Ünlü filozof Platon'dan beri ideal; üç ana kavramla yani iyi, doğru ve güzelin bileşkesi olarak ele alınmıştır. Ayrıca, Platon'a göre insan vücudu üçe ayrılıyordu: Baş, göğüs, karın. Baş akıl, göğüs istem, karın haz veya arzuyu temsil ediyordu.

Allah'ın hakkı neden 3' tür?

ÜÇ KEZ TEKRAR
"Para, para, para..." Napolyon, hayatta en değerli gördüğü şeyi tam üç kez tekrarlıyor. Kurtuluş Savaşı'mız esnasında dile gelen 'Vatan-Millet-Sakarya' söylemi de önemli konuların 'üç' ile sınırlandırıldığını gösteriyor. 'At-avrat-silah' üçlemesinin ise, Türk geleneklerine özgü değerli üç şey olduğunu unutmamak lazım.

Allah'ın hakkı neden 3' tür?

ÜÇ DİLEK TUTMAK
'Alaaddin'in Sihirli Lambası' masalında da rastlayacağımız üzere, her daim üç dilek tutulması telkin edilir. Bir, iki ya da beş değil; her zaman üç şans verilir.