BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Allah bizi niye çıplak yarattı?

Hükümetin başörtüsünü ortaöğretimde de serbest bırakmasına tıpkı önceki tartışmalarda olduğu gibi bir sürü yerden bir sürü tepki gelmiş yine...

Hükümetin başörtüsünü orta öğretimde de serbest bırakmasına tıpkı önceki tartışmalarda olduğu gibi bir sürü yerden bir sürü tepki gelmiş yine...

CHP herzaman olduğu gibi kendine yakışanı yapmış, "Başörtüsü özgürlüğü utanç verici" demiş. "411 el kaosa kalktı" başlıklı utanç manşeti unutulmayan Hürriyet gazetesi bu kez "Türban lisede" diyerek yeni bir utanca imza atmış. Can Dündar ve diğer kadrolu muhalif yazarları tahmin ediyorsunuzdur zaten...

Tüm bunların içinde bana en çok tuhaf gelen yorumu Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi ve Radikal yazarı Ayşe Hür yapmış.

Aynen şunları söylüyor:

"Allah istese kızların başını örtülü yaratırdı. Halbuki çırılçıplak yaratmış. Örtünme ile ilgili her şey insanların seçimleri..."

Anlattıklarında bir mantık hatası var mı bilemedim! Zira yaratılış itibariyle çırılçıplak doğmasına doğmuş ama ben bugüne kadar "Boğaziçili öğretmen yaratıldığı gibi çırılçıplak ders anlatıyor" diye bir habere rastlamadım.

Hatta kendisine bir kaç kez Beyaz TV ekranında da rastladım ve hatırladığım kadarıyla orada da giyinikti!

Bilirsiniz o fıkrayı herhalde...

Bektaşi'ye "Neden namaz kılmıyorsun?" diye sormuşlar, "Cenab-ı Allah Kur'an'da namaza yaklaşmayın buyuruyor" demiş. "Ama o âyette 'İçkili iken yaklaşmayın' deniyor" diye hatırlattıkları zaman, "Ben hafız değilim, o kadarını bilemem" demiş Bektaşi...

Ayşe Hür'ün durumu da Bektaşi'den farklı değil.

"Allah bizi çıplak yarattı" diyor. Ama Kur-an'ı Kerim'de Allah nasıl giyinmesi gerektiğini söylüyor. Başka kimse söylemiyor, nu çıplak yaratan Allah söylüyor ama, oraya bakmak işine gelmiyor.

Dönüp, "İyi de siz niye giyiniksiniz?" diye sıkıştırsan, "Canım siz bana ne bakıyorsunuz. Ben doğuştan bu bluzla doğdum" der!

Ben oldum olası şu çok okumuş cahillerin halini anlamadım gitti arkadaş! Yani ateist olmanız için illa prof olmak zorunda mısınız? Bedavadan ve zahmetsiz olunabiliyor zaten. Bunun için yıllar yılı okumaya gerek yok ki?

Neymiş efendim?

"Allah istese kızların başını örtülü yaratırdı. Halbuki çırılçıplak yaratmış"

Yahu annemiz bizi doğururken elbiseler, düğmeler, sürgüler, başörtüsü falan acı vermesin diye giysisiz yaratmış hocam!

Bunu akıl etseydiniz bari...

Allah istese ben annemden Adidas eşofman, Puma ayakabıyla doğardım ama çıplak yaratmış. Ben sizin sokağınıza gelip çıplak dolaşıyor muyum?

Hayır yani dolaşsam, "İmdatt sapık var" diye bağırırsınız.

Madem Allah bizi çırılçıplak yarattı...

Neden tırnaklarımız uzuyor, neden saçlarımızı kesmek zorundayız, neden yemek öncesi dolum, yemek sonrası boşaltım yapmamız gerekiyor? Bunları hiç düşündünüz mü?

Siz öğrencilerinizi okulda sınava tabi tutuyorsunuz ama Allah'ın kullarını bir sınava tabi tuttuğuna akıl erdiremiyorsunuz yani öyle mi?

Allah istese insanlari melek gibi yaratabilirdi. O zaman kimse kimseyi öldürmez, kimse hırsızlık yapmaz, kimse kimsenin namusuna göz dikmez, zulümler olmaz, kimse hayvanları ve doğayı katletmezdi. Allah istese her insanı zeki ve masum yaratırdı ama görüyoruz ki ortalik hırsız, katil ve aptal dolu.

Neden?

Sizin mantığınızla gidecek olursak, Allah istese herkesi bilgili yaratırdı ve siz öğretmen olamazdınız. E haliyle öğrencileriniz de olmazdı. Siz Ceyn olurdunuz, Tarzan da sabahtan akşama kadar ormanda sizi kovalar dururdu hocam!...

Yanlış anlamayın onlar epey bi çıplak ya, ondan bu örneği verdim. Yoksa kötü bir niyetim yok!

Bakın hocam!

Hiç alakanız yokken dini fetva vereceğim sevdasına kurduğunuz bir satırlık cümlede kendinizi nasıl rezil ettiğinizin bile farkında değilsiniz.

Hem "Allah insanları çıplak yaratmış" diyorsunuz, hem de  "Örtünme ile ilgili her şey insanların seçimleri..." diyorsunuz.

İnsanlar tam da söylediğiniz gibi seçimini yapıyor işte, sizin derdiniz ne?

Hocam lütfen hocam!

Nasıl bir günah işlediysek, kurban olduğum Allah Zekeriya Beyaz, İhsan Eliaçık, Adnan Oktar, Yaşar Nuri Öztürk gibileri başımıza musallat etti zaten!

Bari siz eksik kalın hocam!

Bu ülke henüz, "Yeryüzündeki en mübarek ve dindar insanlar, doğdukları gibi çıplak gezen femenlerdir" fetvasına hazır değil!

Allah sizi yaratırken konuşamıyordunuz, şimdi de konuşmayın hocam!

*****

Değinmeden geçemeyeceğim...

Emine Erdoğan adına açılan sahte twitter hesabını gerçek diye sunan Nazlı Ilıcak'ın içine düştüğü zelil duruma şahit olduk geçtiğimiz hafta...

Ben bu kadını provokasyon yapıyor zannederdim ama orjini buymuş meğer. Allah var, yalan yazmak da kendisine pek bir yakışıyor!

Öyle bir acınası halde ki, oğlu bile artık tahammül edemez hale gelmiş. Oğul Ilıcak, hissiyatını ve annesinin son süreçte zıvanadan çıkmasından duyduğu rahatsızlığı kamuoyuyla da paylaşarak dile getirmiş.

Twitter hesabından annesinin çok değiştiğini, yalan haberlere aracı olmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Ali Ilıcak, "Ne oldu anacağım sana? Yalana aracı olmak yakışıyor mu sana?" diye soruyor ve "Kökünü bilmediğin ağaçlara yağmur olma anacığım" sözleriyle isyanını diye getiriyor.

Oğlunun bile inanıp güvenmediği bir kadın, Türkiye'yi cemaat hakkında yazdıklarına inandırmaya çalışıyor.

Ne diyeyim!

Öyle cemaate tam da böyle yazar yakışır!