BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93
HABER /  DÜNYA

Alkolik ayılar tedaviye alındı

Rusya'da 20 yıldır bir kafeste tutulan ve alkole alıştırılan ayılar, tedavi edilmek üzere sahiplerinden alındı.

Abone ol

Soçi kentinde bir restoran sahibi tarafından 20 yıldır kafeste tutulan ve gelen müşterilerin eğlenmek için alkol verdikleri ayılar, rehabilite edilmek üzere sahiplerindena alındı

Rusya’da bir restoran sahibinin beslendiği iki ayı, müşterilerin verdiği içkilerle alkolik olunca mahkeme hayvanları sahibinden alınmasına hükmetti. Ayıların Romanya’daki bir merkezde rehabilite olacağı açıklandı.

20 yıldır Soçi kentindeki restoranda küçük bir kafeste yaşayan ayılar, kendilerine verilen içkiler nedeniyle alkolik oldu. Restorana gelen müşterilerin verdiği yiyeceklerle beslemen ayılar, araç farlarının gözlerine verdiği zarardan dolayı görme yetilerini de önemli oranda kaybetmişt.

Hayvanların sahibi Rusya’nın ikliminden dolayı içki içmelerinin ayılar için sağlıklı olduğunu savunurken, mahkeme hayvanlara yapılan bu eziyete kayıtsız kalmadı ve ayıların sahibinden alınmasına karar verdi.

Evrak işlemleri bitinceye kadar sahipleriyle yaşamaya devam eden ayıların ulaşım masrafları için yeterli para bulunduğunda Romanya’daki bir merkezde alkol tedavisine başlanacağı öğrenildi.

Ayılarla ilgilenen hayvan hakları örgütü Big Hearts Foundation’den Anna Kogan, “Soçi’de onlara uygun bir yer yok. Romanya’daki merkez ise ayıların bakımıyla ilgileneceğini söyledi. Oradaki yetkililer daha önce de benzer sorunlarla karşılaştığı için bu konuda tecrübeliler. Kısa süre içinde iyileşmelerini umuyoruz” dedi.