BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  SAĞLIK

Alkol sonrası mide ve baş ağrısı nasıl geçirilir özel çay

Yılbaşında alkol ve yemeği fazla kaçırıp akşamdan kalma olanlara formül. Alkolün yarattığı baş ve mide ağrısının dermanını diyetisyen verdi. Akşamdan kalmalar için vücuttan alkolü hızlı bir şekilde atmanın formülü.

Abone ol

Diyetisyen Emre Uzun, yılbaşı gecesinin yorgunluğu, yoğun yeme içmeyle geçen saatleri sonrasında nasıl toparlanacağınıza dair de ipuçları veriyor: “Üç adımda toparlanmanız mümkün. Bu adımların ilki aldığınız alkolle başa çıkmanıza yardımcı olurken ikinci adım sofrada saatlerce yemek yedikten sonra yorgun düşen sindirim sisteminizi rahatlatacak, üçüncü adım da normal hayatınızda ihtiyacınız olan enerjiyi geri kazanmanızı sağlayacaktır” diyor. Uzun’un tavsiyeleri şöyle:

Karaciğeri temizleyen arınma içeceği: 1 litre suya, 5 gram rezene, 5 gram zencefil, 1 demet maydanoz, 1 bütün limon suyu, 2 adet kabuk tarçın ekleyip bir çay hazırlayın ve bunu öğün aralarında tüketin.

Su için. Günlük 2,5- 3 litre su tüketerek, dehidrate olmuş bünyenizin toparlanmasını sağlayın. Ana öğünlerinizi mevsim sebzeleriyle yapın. Ispanak, kıvırcık, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler iyi birer seçim olacaktır. Yeşil yapraklı sebzeler üzerinde bulunan “klorofiller” toksinleri emer ve ağır metal, kimyasallar, pestisitleri nötralize eder. Bu da karaciğerin rahatlamasına ve dinlenmesine destek olur.

Avokado tüketin. Avokado, karaciğerin vücuttan toksinleri temizlenmesi için gerekli olan “glutation” üretimine yardımcı olur ve toksinlerin atılmasını sağlar.

Greyfurt yiyin. Greyfurt, içeriğinde bulunan yüksek miktarda “C vitamini” ve “antioksidanlar” sayesinde karaciğerin hem doğal yolla hem de hızlı bir şekilde zararlı maddeleri atmasına yardımcı olur.

Mideyi rahatlatan nane çayı :  Nane çayı, midedeki ekşimeyi yatıştırıp rahatlatır ve hazımsızlığı giderir: 3-4 parça taze naneyi tepsiye serin ve çıtır çıtır olana kadar kurutun. 1 demlik kaynamış suya 2-3 çay kaşığı nane ekleyip 10-15 dakika beklettikten sonra tüketin. Kişniş, gaz giderir, kas gevşetir ve sindirimi kolaylaştırır. Papatya, hazımsızlık başta olmak üzere birçok sindirim sorununa iyi gelir. Yeşil çay, mideyi sakinleştirmeye, gaz ve şişkinlik gidermeye yardımcıdır.

Egzersiz yapın: Canlandırıcı bir yürüyüş yapabilir veya egzersiz olarak dinlendirici yogayı tercih edebilirsiniz. Böylece kan akışınız hızlanır ve kalp ritminiz de yükselir.
Milli Piyango bilet sorgulama ekranı