BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Alışveriş merkezine saldırı çok sayıda ölü var

Almanya'nın Münih kentinde bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Abone ol

Almanya'nın Münih kentinde bulunan bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı meydana geldi. Alman medyası ilk belirlemelere göre en az 9 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Bu arada saldırı sonrası Münih'te olağanüstü hal ilan edildi.

Münih'in Moosach bölgesinde bulunan "Olympia-Einkaufszentrum" adındaki bir alışveriş merkezinde bir ya da birden fazla saldırgan silahlı saldırı düzenledi.

Saldırıda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken çok sayıda yaralı kişinin de yaralandığı açıklandı.

BİRDEN FAZLA SALDIRGAN OLABİLİR

Polis yetkilileri saldırıda birden fazla saldırgan şüphesi üzerine yoğunlaştıklarını açıkladı. Facebook üzerinden yapılan açıklamada görgü tanıklarının en az 3 farklı saldırgan gördüğü aktarıldı. Operasyonun sürdüğü, henüz kimsenin gözaltına alınmadığı belirtildi.

Operasyon nedeniyle alışveriş merkezi boşaltıldı. Polis çevredeki kişilere olay yerinden uzak durması çağrısında bulunuyor.

Reuters'a konuşan AVM çalışanları ise çok sayıda silah sesinin duyulduğunu aktardı.

Fotoğraftaki kişinin saldırganlardan biri olduğundan şüpheleniliyor.

Ulaştırmadan sorumlu yetkililer çok sayıda tren, tramvay ve otobüs seferinin de askıya alındığı belirtti. Ana arterlerden uzak durulması konusunda uyarıda bulunan yetkililer halen kaçak olan saldırganları yakalamak için başlattıkları operasyonu sürdürüyor.

MÜNİH'TE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Olayın geniş kapsamlı olduğunu belirten yetkililer tüm kentte alarm vermiş durumda. Sınırda görevli helikopter arama uçuşlarını sürdürürken tüm güvenlik güçleri teyakkuza geçerek saldırganların peşine düştü. Münih'te olağanüstü hal ilan edildi. Ancak Münih polisi helikopterlerin tatbikat amacıyla havalandığını duyurdu.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI TATİLDEN DÖNÜYOR

Almanya İçişleri Bakanı New York'taki tatilini sonlandırarak Almanya'ya dönme kararı aldı.

SALDIRIDA TERÖR ŞÜPHESİ

Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Würzburg kentinde bir saldırgan seyahat ettiği trendeki yolculara baltayla saldırmış, olayda üçü ağır olmak üzere dört kişi yaralamıştı. Saldırganın terör örgütü IŞİD'le bağlantısı tespit edilmişti.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı tarafından Münih'teki terör saldırısına ilişkin, "Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız" denildi.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Münih'teki terör saldırısını kınayarak, "Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu menfur saldırılar nedeniyle dost Alman halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız. Birden fazla terör örgütüne karşı eşzamanlı mücadele yürütmekte olan ve terörün acısını en yoğun biçimde hisseden Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.