BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.501,21
HABER /  GÜNCEL

'Alisiz Alevilik' Batı'nın sinsi oyunlarından birisi!

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Avrupa’nın “Alisiz Alevilik” teorisiyle Aleviliği İslamiyet’in dışında bir azınlık dini olarak gösterip Türkiye’yi kaosa sürüklemeye çalıştığını söyledi.

Abone ol

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Avrupa ülkelerinin Türkiye’deki Aleviler üzerinden gerçekleştirmek istedikleri gizli planlarını açıkladı. İngiltere ve Kanada Büyükelçiliği yetkilileri tarafından kendilerine yöneltilen soruları ilk defa açıkladı.

PARA AKTARILIYOR

Özdemir, Alevililiğin İslamiyet’in özü olduğuna vurgu yaptı. Özdemir, bu durumu hazmedemeyenlerin ve bin yıllık perçinleşmiş kardeşliği bölmek için başta Almanya, Fransa ve birçok Avrupa ülkesi tarafından Aleviliği İslamiyet’in dışında bir azınlık dini olarak gösterip Türkiye’nin kaosa sürüklenmeye çalışıldığını ifade etti. “Alisiz Alevilik” projesi için Almanya’nın sadece resmi kayıtlara göre bütçesinden 30 milyon Avro ek para ayırdığını açıklayan Özdemir, bu paranın ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen paraların Türkiye’deki değişik Alevi kurumları tarafından Türkiye’ye sokulduğunu, söz konusu bu paraların ise Türkiye’deki Aleviliği İslamiyet’in dışında bir azınlık dini olarak göstermek amacıyla kullanıldığını kaydetti.

ozdemir.jpg

AMAÇ TERÖRİZE ETMEK

Avrupa’dan bazı maşa Alevi kuruluşları aracılığıyla sokulan paraların altında yatan asıl sebebi açıklayan Özdemir, “Bu paralarla Türkiye’deki Alevi vatandaşları terörize edip buradan da ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti Alevileri ötekileştiriyor. Onlara ayrımcılık yapılıyor’ diyerek amaçları Avrupa nezdinde Türkiye’de bölücü bir çalışma yürütmek” dedi. Özdemir, İran’ın bile Aleviler üzerinde gizli planının olduğunu belirterek, İran tarafından bazı Alevi dedelerinin yurtdışına sıkça çıkarıldığını açıladı. Farklı bir ayrıntıya da değinen Özdemir, seçimlerin ardından periyodik olarak kendilerini sözde Alevi olarak tanıtan örgütlerde ciddi bir hareketlenme yaşandığını da açıkladı.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ SORULAR

Başkan Özdemir, 2014 yılı içerisinde İngiltere ve Kanada Büyükelçiliklerinden gelen resmi görevlilerin kendilerini ziyaret ettiğini ve bir nevi durum yoklaması yapar gibi garip sorular sorduklarını açıkladı. Özdemir, kendilerine “Aleviler olarak rahat ibadet yapabiliyor musunuz? Devlet dairelerinde işlerinizi rahat halledebiliyor musunuz? Türkiye’de ne kadar Alevi var? Baskıya maruz kalıyor musunuz?” gibi çeşitli soruların sorulduğunu anlattı.

ALEVİLERE FAYDA YOK

Aleviler üzerinde büyük oyunların oynandığını yineleyen Özdemir, gerçek Alevilerin bu oyunlara düşmeyeceğini ve şer güçlerin planlarının Türkiye’de tutmayacağının altını çizdi. Toplumda genelde yapılan yanlış bir kanı hakkında da bir açıklık getiren Özdemir, “CHP denince akla Alevilik geliyor. Bu kesinlikle yanlış. Her partiye mensup Alevi yurttaşımız var” dedi. Özdemir şunları ekledi: “Açık yüreklilikle söylüyorum. Türkiye’de Alevi katliamları her zaman solun döneminde olmuştur. Onun için Alevi yurttaşlara hiçbir zaman soldan fayda gelmemiştir.”

OSMAN AKDOĞAN/ANKARA - GAZETE VAHDET