BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

'Alışılmadık, Sıradışı Bir Oteliz'

Ali Acundaş, turizme hayatını adamış bir duayen. Sayın Çınar, Acundaş ile Selçuk’un konsept oteli Cella’yı, misafirleri bekleyenleri, doğa ve kültür turizmini konuştu.

Abone ol

SAYIM ÇINAR

sayimc@superonline.com

Ali Acundaş, turizme hayatını adamış bir duayen. Sayın Çınar, Acundaş ile Selçuk’un konsept oteli Cella’yı, misafirleri bekleyenleri, doğa ve kültür turizmini konuştu.

Cella Boutique Hotel, Selçuk’un ihtiyaç duyduğu bir oteldi. Butik, konsept sahibi bir otelle karşı karşıyayız. Nasıl karar verdiniz açmaya?

Benden önce mülk sahibi bu fikri bulmuş aslında. Başta hobi olarak başlayıp sonradan profesyonelleşen bir durum var, ortaya da güzel bir yapı çıkıyor. Yalnızca Selçuk’un değil Ege’nin özel otellerinden biri. Kültür merkezlerinden, tarih merkezlerinden biri Efes, sadece orayı gezmek isteyen, deniz güneş turizmini ikinci planda tutan turistlerin özellikle istedikleri bir yer bu. Hem rahatlık, hem konfor, hem de turizm için lüksü veriyoruz. Otelimiz lüks butik oteller birliği tarafından seçildi.

img_5877.jpg

Neden Cella’da kalmalı misafirler, ne sunuyorsunuz?

Tarihin içindeyiz, Efes, Artemis, St. Jean. Unutulmayan büyük değerler bunlar. Eski Roma’da tanrı heykellerinin bulunduğu alanlara cella adı verilirdi. Biz de otelimizin konseptini belirlerken bunu esas aldık. Birebir kopyalarını replikalarını otelimizin iç ve dışında kullandık.

Ege deyince Bodrum, Çeşme, Alaçatı’daki oteller kalıyor. Selçuk da artık konsept otelleriyle konuşulmaya başlandı.

Haklısınız. Biz tarihe hizmet veriyoruz, tarihten zevk verecek konukları misafir ediyoruz.

img_5869.jpg

Fiyatlarınız çok da pahalı sayılmaz. Lüks odalar olmasına rağmen çok mütevazı.

Hem bölgenin şartlarını düşündük, hem konukları alıştıralım istiyoruz. Şeftali, mandalina bahçelerinin içindeyiz. Misafirler gelsin, zaten devamında buraya sürekli gelecekler, eminiz.

Mimari, dekorasyon çok etkileyici. Hem modern hem klasik. Müzikler güzel.

Ozan Albay, benim sağ kolum. Dekorasyonda, mimaride, idarede o var.

“Kapadokya’ya, Efes’e özellikle Çin ve Kore’den büyük akın var.”

Konuk profilinizden söz eder misiniz?

%70 yabancı. Beni şaşırtan Uzakdoğuluların çok yüksek sayılarda gelmesi. Büyük bir akın var. Kapadokya’ya, Efes’e özellikle Çin ve Kore’den büyük akın var. Biz de payımızı alıyoruz.

Köylüler, Selçuk’un yerlileri ne düşünüyor?

Çeşitli tepkiler veriyorlar tabii. Selçuk’un yozlaşmadan gelişmesini istiyor herkes. Destekliyorlar bunun için de.

img_5875.jpg

Turizme bu tarz yatırım yapan çok görmüyoruz.

Bir an önce rantı kapmak, yatırımının karşılığını almak. Önce kâr diye bakıyor herkes.

“Türkiye’nin en rahat yatakları bizde.”

Sizi ayıran diğer özellikleriniz nelerdir?

Türkiye’nin en rahat yatakları bizde. Uyku garantisi veriyoruz. Müşteri geldiğinde bir yastık menüsü veriyoruz. 6 ayrı çeşit yastık var.

Yıllarca Kervansaray’ı işlettiniz. Türk geceleri yapacak mısınız orada yaptığınız gibi?

Burada olmayacak. Farklı burası. Bizim hizmetimiz daha başka bir şey. Eğlence sektöründe değiliz, konaklama sektöründeyiz.

334_n.jpg

Spa da çok ilgi çekici. Daha çok bilgi alalım isterim.

Hijyen bizim için çok önemli. Çalışanlarımız profesyonel. 2 dil konuşan, yetenekli bir isimle çalışıyoruz spada. Odalarımızda sauna, Türk hamamı, jakuzi var. Alışılmadık, sıradışı bir oteliz. İstanbul kaçışı yapmak isteyenler için mehtabımız, manzaramız, havuzumuzla bekliyoruz. Saat  3’de de kahvaltı veriyoruz, burada kuralları misafirlerimiz koyuyor.

Doğa turizmi de sunuyorsunuz.

Doğru. Misafir arabasıyla geliyor, bisikletini alıyor buradan ücret ödemeden, Meryem Ana’yı ziyaret ediyor. 2 tane faytonumuz olacak, hazırlık içerisindeyiz, ücretsiz bir servis olacak.

img_5865.jpg