BIST 9.712
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.428,74
HABER /  GÜNCEL

Alihan Kuriş aslen nereli Süleymancıların lideri kimdir?

Süleymancılar Cemaati kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan ölünce yerine torunu Ahmet Arif Denizolgun geçmişti. Süleymancıların lideri Alihan Kuriş de Denizolgun'un yeğeni. Peki Alihan Kuriş kimdir?

Abone ol

Süleymancılar'ın lideri Alihan Kuriş Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun’un ölümünden sonra ‘Süleymancı Cemaati’nin lideri olmuştu. Alihan Kuriş cemaat liderliğini üstlendiği 2016 yılında 34 yaşındaydı. Daha önceki Süleymancılar cemaati lideri Ahmet Arif Denizolgun'un yeğeni olan Alihan Kuriş'in asıl mesleği mimarlık.

Süleymancılar cemaatinin son lideri Ahmet Arif Denizolgun, 2015 yılında yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetmişti. Denizolgun'un cenazesinde Süleymancılar mavi bereleri ile ortaya çıkmışlar ve hayli ilgi çekmişlerdi.

Alihan Kuriş nasıl cemaat lideri oldu?
Diğer bir çok cemaatte olduğu gibi Süleymancılar grubunda da liderlik aile üyeleri arasında el değiştiriyor. Alihan Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’dan liderlik torunu Ahmet Arif Denizolgun’a kalmıştı. Denizolgun'dan sonra ablasının oğlu olan Alihan Kuriş başa geçti.

Alihan Kuriş aslen nereli?
Süleymancıların cemaatini kuran ve cemaate adını veren Süleyman Hilmi Tunahan Bulgaristan doğumludur. Haliyle Alihan Kuriş'in kökenleri de balkanlara dayanıyor.

Süleymancılar Cemaatini kuran Süleyman Hilmi Tunahan kimdir?

30 yaşındayken profesör unvanı alan Süleyman Hilmi Tunahan, aynı zamanda hukuk fakültesini yüksek dereceyle bitirmiştir. Cemaatin kurucusu olan Süleyman Hilmi Tunahan 1888’de, Bulgaristan, Silistre’nin Hezargrad kasabasında doğmuştur. 

Süleymancılar niye mavi bere takıyorlar?
Süleymancılar kendilerine Süleymanlılar denilmesini istediği gibi cemaat üyelerinin mavi takke takmalarını da istiyorlar. Bunun kaynağı ilk liderleri Süleyman Hilmi Tunahan'ın mavi takkeyi tercih etmesine dayanıyor. Bir diğer tez ise 'eşitlik' için bu renkte takke takılıyor. Süleymancılar asla kot giymemeleri ve çoraplarını da farklı bir şekilde çıkarmalaır ile anılıyorlar.