BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Ali Türkşen kimdir? Meral Akşener kaptı

Eski SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, MHP'den ayrılarak yeni parti kuran Meral Akşener'in teklifin kabul ettiğini duyurdu. Peki kimdir Ali Türkşen mazisindeki Kardak olayı neydi? Eşi Sevim Türkşen ve çocukları ile özel hayatı.

Abone ol

Emekli SAT komandosu Ali Türkşen, Meral Akşener’den aldığı teklifle gündeme geldi. Ali Türkşen Kardak mazisi ile biliniyor. Peki Meral Akşener'in partisine davet ettiği Ali Türkşen kimdir eşi ve çocukları kimlerdir?

Ali Türkşen evli ve bir çocuk babası. Ali Türkşen'in eşinin ismi Sevim Türkşen. Ali Türkşen ile eşi Sevim Türkşen'in Serhan adında bir oğlu var. Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 1996 yılında Yunanistan ve Türkiye'yi savaşın eşiğine getiren Kardak Krizisırasında kayalıklara Türk bayrağını diken SAT Timinin komutanıdır. Ali Türkşen, 1965 yılında Bursa, Mustafakemalpaşa’da doğmuştur. Babası emekli Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Turhan Türkşen’dir. 1987 senesinde Deniz Harp Okulundan Makine Mühendisliği denkliği ile mezun oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2015yılına kadar devam eden kariyerinin önemli bir bölümünde SAT Komandosu olarak görev yapan Ali Türkşen, bu süreçte 1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisi operasyonunda yer aldı. 

DALIŞ VE DÖVÜŞ UZMANI
SAT Komando kariyeri kapsamında hem açık hem kapalı devre dalış cihazlarıyla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, küçük birlik harekatı, kapalı mahal harekatı ve yakın dövüş gibi konularda uzmanlaşan Ali Türkşen, siyah kuşak sahibi.

BALYOZ'DAN TUTUKLANDI
Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası verilen Ali Türkşen, üç buçuk yıl Hasdal Cezaevi’ne kaldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı ile 236 silah arkadaşıyla birlikte 19 Haziran 2014 tarihinde tahliye oldu.

F TİPİ YAPIYI İFŞA ETMİŞTİ
SAT Komandosu Albay Ali Türkşen’in kaleme aldığı “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” isimli kitap soruşturma konusu oldu. Genelkurmay Adli Müşavirliği, kitap hakkında suç duyurusunda bulunurken; Türkşen’in tahliyesinin ardından basına verdiği demeçler içindeki “Donanma’daki F-tipi örgütlenmeye dikkat çeken” ifadeleri nedeniyle askeri savcılıkta soruşturma başlatıldı. Türkşen’e yöneltilen suçlama ise TSK içerisinde olmayan bir yapılanmayı var gibi göstererek, emir komuta zincirini zafiyete uğratmak” oldu.

Ali Türkşen evli ve bir çocuk babası. Ali Türkşen'in eşinin ismi Sevim Türkşen. Ali Türkşen ile eşi Sevim Türkşen'in Serhan adında bir oğlu var.

ALBAY OLARAK EMEKLİ OLDU

2015 yılında artık emir almak ve emir vermekten sıkıldığına karar vererek Türk Silahlı Kuvvetlerinden Deniz Kurmay Albay unvanıyla emekli oldu ve hem meslek hem de kader arkadaşı emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş ile birlikte “Levent Bektaş - Ali Türkşen Akademi”yi, kısa adıyla ATAK Akademi’yi kurdu.

Kitapları :
2013 - Kardak’ta Kahraman, Hasdal’da Esir
2014 - 1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım