BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

Ali Şen’in torunu anısına anlamlı kampanya

Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlarından Ali Şen’in geçen ay hayatını kaybeden torunu Alp Ali Şen, ilik bekleyen hastalara umut oldu.<br/>...

Abone ol

Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlarından Ali Şen’in geçen ay hayatını kaybeden torunu Alp Ali Şen, ilik bekleyen hastalara umut oldu.
Eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlarından Ali Şen’in geçen ay trafik kazasında hayatını kaybeden torunu Alp Ali Şen’in adı, arkadaşları tarafından başlatılan yardım kampanyasına verildi. Şişli Nişantaşı’ndaki Maçka Demokrasi Parkı’ndaki etkinlikte kemik iliği nakli için stant kuruldu.

HALASI DA ZİYARET ETTİ
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Alp Ali Şen’in halası Suzan Şen de standı ziyaret etti. Kemik iliği nakli bekleyen hastalara yardımcı olmayı hedefleyen proje kapsamında destek olmak isteyenler için t-shirt ve çeşitli hediyelik eşya satışı yapıldı. Şişli Belediye Başkanı İnönü, stanttan t-shirt satın alarak kampanyaya destek oldu.
Kasım ayından bu yana süren kampanyanın adının Alp Ali Şen’in anısına “Alp Şen İylilik Projesi” olarak değiştirildiği öğrenildi.
Kampanyanın gönüllü bir çalışma olarak başladığını belirten Alp Şen’in öğretmeni Ceyda Yılmaz, “Türkiye’de lösemi hastalığının son aşaması olan ilik naklinin yapılmasında ciddi problemler var. Bu problemlerin en acili olan doku analizlerinin yapılması ile ilgili sıkıntı olduğunu fark ettik. Bununla ilgili de bir kampanya başlattık” dedi.
Alp Şen’in okul arkadaşı Defne Alver ise, kampanya süreci ile ilgili değerlendirmesinde, “Çeşitli firmalarla görüştük. Alp sayesinde birçok sponsorumuz oldu. Satışlarımıza da hep devam ettik. Şu an toplam 130 bin Türk Lirası topladık ve 500 örneğin incelenmesini sağladık” şeklinde konuştu.
(İHA)