BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Ali Şen çılgın imamı kutladı

Yeniden görevine dönen ve Bodrum Yalıkavak'ta bayram namazını kıldıran imam Tarık Balkı'yı ilk kutlayan kişi Ali Şen oldu.

Abone ol

Geçen 25 Mayıs’ta, görev yaptığı Kapıkargın Köyü’nde, iddiaya göre Dalaman Mütfüsü ve cemaati tarafından, “Kot pantolonlu, yarış motosikletli, çılgın imam olmaz. Bu cemaat senin arkanda namaza durmaz” denilerek baskı ve tehditlere maruz kaldığı iddia edilen 24 yaşındaki imam Tarık Balkı, istifa etmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine Bodrum’daki ailesinin yanına dönen imam Balkı, bir kafeteryada garson olarak çalışmaya başladı.

AYDIN DÜŞÜNCELİ İMAMLAR

Balkı, bu arada Muğla ve Bodrum müftülüklerine de başka bir camiye atanmak için başvurdu. Sevindirici haber Bodrum Müftülüğü’nden geldi. Balkı, üç gün önce Yalıkavak Beldesi Gökçebel Mahallesi’ndeki 400 kişilik Yemiş Camisi’ne sözleşmeli imam olarak atandı. Balkı, dün yeni görev yerindeki ilk bayram namazını da kıldırdı. Kravat taktığı dikkati çeken Balkı’nın arkasında yaklaşık 1200 kişi saf tuttu. Namazdan sonra Balkı’yı ilk kutlayan Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Ali Şen oldu. Şen, “Bayramın sevgisi neşesi tüm yıla yayılsın. Sevgi, hoşgörü ve saygıya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. İmam kardeşimizin verdiği vaaz gerçekten çok güzeldi. Bu ülkenin böyle genç ve aydın düşünceli imamlara ihtiyacı var” dedi.

'HIZ BENİM TUTKUM'

İmam Balkı, namaz çıkışında yaptığı açıklamada, “Yaşantım üzerine polemik yaratacak açıklamalarda bulunmak istemiyorum. Motosiklet ve hız benim tutkum. Kimseye zararım yok. Mesleğimi de çok seviyorum. Bana güvenen insanları asla mahçup etmedim, etmeyeceğim. Bana anlayış gösterenlere teşekkür ederim. Ne mesleğimden ne de kimseye zarar olmayan tutkumdan vazgeçmek isterim. Bugün, bayram. Herkes birbirini sevmeli, sarılmalı. Ancak bu sadece bugüne mahsus değil, yılın her günü böyle olmalı. İnsanların birbirlerine “Seni seviyorum’ diyebilmeleri, bu sözü çok sık söylemeleri o kadar da zor bir şey değil” dedi.

MOTORUNU SATTI YENİSİN ALACAK

Bodrum’da Bayram namazını kıldıran Balkı, İngiliz malı, 320 kilometre hız yapabilen Triumph satın alabilmek için, racing tipi motosikletini sattığını da belirttti. Balkı, cemaatin camiden ayrılmasının ardından ’scooter’ tipi motosikletiyle, bayramlaşmak üzere Bodrum’daki ailesinin yanına gitti.