BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Adetli kadınlar da namaza gitsin!

İlayihatçı Ali Rıza Demircan, adetli kadınların da bayram namazına katılabileceğini iddia etti.

Abone ol

İstanbul Müftüsü'nün kadınları bayram namazına davet etmesinin ardından ünlü ilahiyatçı Ali Rıza Demircan da tartışmaya katıldı. Daveti yerinde bulan Demircan, adetli kadınların da bayram namazına katılabileceğini iddia etti.

Demircan bakın bu konuda neler söyledi:

KADINLARIMIZ DA BAYRAM NAMAZINA KATILMALIDIR

Bayram namazlarını Mescid-i Nebi'nin dışında açık alanda kıldıran Peygamberimiz'in emirleriyle kadınlar bayram namazlarına katılırlardı.
Peygamberimiz adetli olanları dahil istisnasız bütün kadınların bayram namazlarına katılmalarını emir buyururdu. Kadın sahâbilerden Ümm-ü Atıyye şöyle anlatıyor:

ADETLİLERİMİZ DE Mİ GELECEK

"Hz. Peygamber, bütün ergin kadınların ve ergenliğe yaklaşan kız çocukların bayram namazına getirilmelerini emir buyurunca, 'Âdetlilerimiz de mi gelecek?' dedik. 'Evet onlar da gelecek' buyurdu ve emirlerinin gerekçesini şöylece açıkladı: '(Gelsinler de) bayram sabahının kutsal heyecanını soluklasınlar ve yapılacak ibadet ve duaya tanık olsunlar. (Buharî Îdeyn 20-21)'

PEYGAMBERİMİZ KIZLARINI DA YÖNLENDİRDİ

Peygamberimiz, mümin kadınları bayram namazlarına yönlendirdiği gibi kendi eşleri ve kızlarını da yönlendirirdi. (İ.Mace Hn.1309) Camilerde kendilerine yer ayrılmadığı için ülkemizde kadınlarımızın büyük çoğunluğu İslâm'a aykırı olarak bayram namazına katılamıyorlar. Bu sebeple onlar bayram namazını, evlerinde bayram namazı vaktinde tek başlarına kılmalıdır. Onlar, bayram namazı kılmaya niyet ederek sabah namazının farzı gibi iki rekatlik bir namaz kılarlar. Ancak birinci rekâta "Sübhaneke"den sonra ve Fatiha'dan önce 3 defa "Allah ü Ekber" diyerek tekbir getirirler. Bu tekbirleri, ikinci rekatta rukûa gitmeden önce de tekrar ederler. Tekbirlerde, başlangıç tekbirinde olduğu gibi eller kaldırılır ve yanlara salınır.

ÇOCUKLARI DA BAYRAM NAMAZINA GÖTÜRMELİYİZ

Çocuklarımızı erken yaşlarda ibadetlere alıştırmalıyız. Müslümanlığın çocukluk hatıraları ile beslenebilmeleri için 7 yaşına basmış çocuklarımızı da cuma ve bayram namazlarına getirmeliyiz."