BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail ve tekme atan polis aynı karede! TIKLA İZLE

Ali İsmail Korkmaz’a son tekmeyi attığı belirtilen polis olaydan sonra ayağından rapor almış

Abone ol

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, geçen yıl 2 Haziran’da Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın da aralarında olduğu bir grup polis ve sivil tarafından dövülmüş ve kırk gün sonra hayatını kaybetmişti.

Korkmaz, olaydan sonra Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gitmiş, doktor Hasan Gülcü tarafından kas gevşetici verilerek eve gönderilmişti. Korkmaz’dan bir süre sonra aynı hastaneye Korkmaz’a son tekmeyi attığı belirtilen polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın da gittiği ortaya çıktı. ‘Sağ ayak üst kısmında ağrı’ şikayetinde bulunan polis Saldoğan’ı Dr. Gülcü muayete etti. ‘Ağrı, şişlik ve şüpheli fissur’ tespit etti ve Saldoğan’ı ortopediye sevk etti.

bscs7afcaaacuq1.jpg
 

X-RAY GÖRÜNTÜLERİ DE YOK

Ortopedi servisine gitmeyen Saldoğan ertesi gün emniyete şikayetçi olarak gitti ve Korkmaz’ın dövüldüğü saatleri kastederek, göstericilere müdahale ettiği sırada sağ ayak bileğine taş gelip yaralandığını iddia etti. Saldoğan, hastanede Dr. Gülcü tarafından ayağının alçıya alındığını ve bir günlük rapor verildiğini ileri sürdü. Bu ifade sonrası 14 gösterici hakkında dava açıldı. Ancak dosyada polise ait ortopedi servisi raporu yoktu. Savcı Ünal Doğan’ın talebiyle Ali İsmail Korkmaz davasında tutuklu yargılanan Saldoğan, 20 Kasım 2013’te Adli Tıp’a sevk edildi. 27 Kasım’da verilen raporda ‘sağ ayak haricen doğal, ayak hareketleri tam, nörolojik defisit yok’ denildi. Ayrıca ‘hastanın travma anında çekilmiş olan x - ray görüntülerine hastane kayıtlarından ulaşılamadığı’ kaydedildi.

AK PARTİ'Lİ VEKİL: KIZI ARADI

Polis Mevlüt Saldoğan’la olaydan sonra telefonla görüştüğü belirtilen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir bir açıklama yaptı. Özdemir, “O polis memurunu ne tanırım, ne de bilirim. Bir süre Batman’da görev yaptıktan sonra tayini Eskişehir’e çıkmış. Polisin kızı olayla ilgili sıkıntıları olduğu ve babasının gözaltına alındığını söyledi. Bizden yardım istedi. Ona hukuki yolları önerdim. Başka da bir şey konuşmuş değilim. Herkes bana ulaşabilir. Telefonum herkeste var” dedi.

Korkmaz davasının tutuklu sanığı polis Saldoğan’ın telefonundan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile görüşüldüğü ortaya çıkmıştı. Görüşmelerin içeriğine dair bilgi bulunmazken Saldoğan’ın aradığı ve arandığı numaraların dökümü yer aldı. Korkmaz’a son tekmeyi attığı öne sürülen edilen Saldoğan’ın telefonunun 7 Ağustos’ta tutuklanması ardından da kullanıldığı ve AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile görüşmeler yapıldığı belirtilmişti.