BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz Davası'nda müebbet talebi

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde öldürülen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davada savcı mütalaasını açıkladı. Suçlanan polislerden biri hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istendi.

Abone ol

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemlerine destek için geçen yıl düzenlenen gösterilerde Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldürmekle suçlanan polisler hakkındaki davada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Korkmaz'ın başına ve göğsüne tekme attığını belirttiği sanık polis memuru Mevlüt Saldoğann hakkında "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezası istedi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasında savcı, sanık polislerden Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin için ise delil yetersizliğinden beraat talep etti.

Savcı ayrıca, sanık Yalçın Akbulut hakkında "kasten yaralama suretiyle ölüme sebebiyet vermekten" 12 ila 16 yıl hapis, fırıncı İsmail Koyuncu ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar hakkında ise 8 ila 12 yıl arasında hapis cezası talebinde bulundu.

Savcı mütalaasından sonra konuşan baba Şahap Korkmaz, "Ali İsmail, yanan ateşten kaçmaya çalışırken, yaralayıcı bir şey bulunmazken, eve kaçmaya çalışırken bu şekilde vahşice saldırmaları hangi hakka, insanlığa sığar? Her şey öldürmek için birer sebep olmuştur. Hepsi de onu öldürmek için müdahale etmiştir" dedi.

Duruşmayı CHPli vekiller de izledi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, geçen yıl 3 Haziran'da Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı'na destek eylemlerinde polis ve bazı sivil giyimli kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

Davada, polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu; polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanıyor.

Kayseri'deki duruşmayı Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, abisi Avukat Gürkan Korkmaz, CHP milletvekilleri Durdu Özbolat, Musa Çam ve Süheyl Batum da takip etti.