BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20

Ali İsmail Davası'nda Karara İtiraz

Malumunuz, Ali İsmail Korkmaz davası bir kaç gün önce sonuçlandı.

Malumunuz, Ali İsmail Korkmaz davası bir kaç gün önce sonuçlandı.

Ali İsmail'in kafasına son tekmeyi atarak ölümüne sebep olan sanık polis önce 13 yıl ceza aldı. Ama duruşmada kravat taktığı için (!) iyi halden cezası 10 yıl 10 aya düşürüldü. Muhtemelen o kadar bile yatmayacak. Birkaç yıl sonra aramızda.

Ali İsmail Korkmaz, başına tekmelerle vurula vurula öldürüldü.

Şimdi düşünün. Empati yapın!

Anneciğinin yerine koyun kendinizi!

Ali İsmail'in yerinde sizin herhangi bir tanıdığınız olsaydı, ne hisseder, ne yaşardınız???

Orada olma nedeninin hiç bir önemi yok. Polissen ve görevin arbedeyi bastırmaksa, en fazla karakola çeker, savcılığa gönderirsin. Suçlu mu suçsuz mu olduğu orda anlaşılır. Ama sen sokak ortasında, hunharca, vandalca ve insanlıktan çıkmışçasına gencecik bir çocuğu başına tekme ata ata öldürmüşsen, cezaların en büyüğünü almalı, gün yüzü görmemelisin bir daha. Gencecik bir çocuğun canını almış olmak, o katilin ne kadar umurunda bilinmez. Çünkü hırsının, öfkesinin korkunçluğu belli ki ondaki bütün insani özellikleri almış.

İçi çürümüş, kurtlanmış. Sadece görüntüde insan şu anda.

Dün Ali İsmail davasında yeni bir gelişme yaşandı. Davanın savcısı Mehmet Kalkan, Ali İsmail'in katiline verilen cezayı az bularak sonuca Yargıtay nezdinde itiraz etti. Katil için daha önce de müebbet istemişti aynı savcı. Türkiye'de adalet, güven, hak, hakkaniyet kavramları ile ilgili çok ciddi ve ölümcül sorunlarımız var, bu herkesin malumu. Hepimizin her an adalete ihtiyacı olabilir. Haksızlıkların cirit attığı, insan olmanın beş para etmediği, bir can'a kıymanın bedelinin 10 yıl 10 ay olduğu bir ülkede şahit olduklarımız öyle can yakıyor ki!

İşte şimdi Sayın Savcı'nın bu girişimi benim için, Ali İsmail'e üzülenler için ve daha pek çok haksızlık karşısında içi acıyanlar için yeni ve taze bir umut ışığı olacak belli ki..

Kendi adıma çok ama çok teşekkür ediyorum Savcı Kalkan'a..

Umarım bu katile rahat vermez ve hak ettiği cezayı almasını sağlar.. O zaman adaletin bir gün sağlanacağına dair yeşerecek yeni umutlarımız doğar belki de..


Hayvanların Yaşama Hakkını Elinden Alanlar Hesap Verecek

Geçen yazımda şehre inen aç bir domuzun nasıl katledildiğini yazmıştım. Yazımın üzerine İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanlığı'ndan bir mail aldım. Olayla ilgili gerekli tüm dokümanı hazırlamışlar. Suç duyurusunda bulunacaklar. Bu girişim beni oldukça sevindirdi. Zira, bu dünya sadece biz insanlara ait değil. Kimse hayvanları kafasına göre öldüremez, katledemez. Bunu artık herkesin anlaması gerekiyor!

Dahası hepimizin 'vicdan' kavramını yeniden sorgulaması şart! Aksi halde ne yazık ki sadece 'görüntüde' insan olabileceğiz.