BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89
HABER /  GÜNCEL

Ali Fuat Yılmazer'in kızları hakkında flaş karar

İstanbul'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızları Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yılmazer tutuklandı.

Abone ol

FETÖ'nün bir çok soruşturmasında ve davasında adı geçen İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski müdürü Ali Fuat YIlmazer'in kızları Fatma Saadet Yılmazer ve Rabia Fitnat Yıldırım "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandılar.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetulahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yımazer'in kızı Sakarya Barosuna kayıtlı avukat Fatma Saadet Yılmazer hakkında gözaltı kararı verilmişti. Yılmazer'in kızının ByLock kullanıcısı olduğu öne sürüldü.

Sakarya Emniyeti'ne bağlı polis ekiplerince Yılmazer'in evine operasyon düzenlemişti.

Operasyonda Ali Fuat Yılmazer'e ait 3 ruhsatlı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait fişek, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e ait kitaplar ve CD, 2 adet 1 dolarlık banknot ile örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Yılmazer'in, örgüt talimatı doğrultusunda Bank Asya'daki hesabında artış hareketlerinin bulunduğu ve KHK ile kapatılan Günün Mağdurları Derneği, Çağın Mağdurları Derneği üyesi olduğu belirtildi.

             

Daha sonra Yılmazer'in diğer kızı Rabia Fitnat Yılmazer hakkında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim kaydı bulunan Rabia Fitnat Yılmazer, Ankara'da yakalanmıştı. Gözaltında olan kardeşler tutuklandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti ve FETÖ sanığı olan Ali Fuat Yımazer, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Ali Fuat Yılmazer'in kızının evinde bulunanlara bakın!