BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  MEDYA

Ali Bulaç'tan kardeşlik yazısı

Bir önceki yazısında Başbakan Erdoğan'a sert ifadelerle yüklenen Ali Bulaç, bu kez kardeşlik üzerine bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Zaman si yazarı Ali Bulaç bu kez tansiyonu düşüren bir yazıya imza attı. Bir önceki yazısında hükümetin sürdürülebilir politika izlemediğini  ve gerilimin sürekli arttını savunan Bulaç, bugün kardeşlik mesajları verdi.

Bulaç'ın 1991 yılında Gülen'e ağır sözlerle yüklendiği yazı, hükümet-cemaat savaşının tam ortasında internet sitelerinde yeniden gündeme getirilmesi de çok konuşulmuştu.

"Mü'minler kardeştir" başlıklı köşesinde konuyla ilgili Kur'an ayetleri, hadisler ve din alimlerinin sözlerini hatırlattı. Bulaç yazısını "Müslümanların birbirlerine kardeş olmaktan başka seçenekleri yoktur..." sözlerilme tamamladı.

KIZMAYIN SIRT ÇEVİRMEYİN

(...)“Birbirlerine sevgi, şefkat ve merhamette mü’minler bir tek bedene benzer. Bedenin bir organı rahatsız olursa diğerleri uykusuzluk ve ateş ile onun rahatsızlığını duyar” (Müsned, II, 159). “Dedikoduların peşine düşmeyin, (insanların) kusurları(nı) araştırmayın, birbirinizi kıskanmayın, birbirinize sırt çevirmeyin, kin gütmeyin. Ey Allah’ın kulları, kardeş olun” (Buhari, Edeb, 57-58; Müslim, Birr, 24 ve 28). “Hz. Peygamber (sas) ‘Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinizin satışına engel olmayınız, kızmayınız, sırt çevirmeyiniz, ey Allah’ın kulları kardeş olunuz. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona zulmetmez, onu küçük düşürmez, ona hakaret etmez’ buyurduktan sonra üç defa göğsüne vurarak “Takva buradadır” buyurmuştur. (Buhari, Nikah, 45.) Özeti: Müslümanların birbirlerine kardeş olmaktan başka seçenekleri yoktur..."

erdogan.20131227095521.jpg