BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  MEDYA

Ali Bulaç'tan çok tartışılacak sözler!

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, CNN Türk'te konuştu. İşte Bulaç'ın Aykırı Sorular adlı programdaki ilginç sözleri;

Abone ol
Zaman gazetesi yazarı ilahiyatçı Ali Bulaç, yeni kitabını anlattı. İslam'da 4 kadının erkeğin hakkı olduğunu; ancak kadının fıtratının buna uygun yaratılmadığını söyleyen Bulaç, belediye başkanlarının kıydığı nikahında yine dinen geçerli olmadığını iddia etti.

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç, CNN Türk'te Aykırı Sorular programına konuk oldu. Bulaç programda "Kadını Kim Örttü?" isimli kitabı hakkında açıklamalarda bulundu.

DÖRT KADIN ERKEĞİN HAKKI 
 
Enver Aysever'in, "Erkek 4 eş alabiliyorken, kadın neden alamıyor?" şeklindeki sorusuna, "Bu erkeğin hakkı. Kadın ise fıtratı gereği tek eşlidir. O alamaz" dedi. Ali Bulaç, feminist kadınların müslüman da olamayacağını söyledi.

"O NİKAH DOĞRU DEĞİL"

Belediye başkanının dinen nikah kıyma yetkisinin olmadığını bu yetkinin sadece Allah'a ait olduğunu söyleyen Ali Bulaç, nikah memurunun "belediye Başkanı'nın bana verdiği yetkiye dayanarak" sözlerine de tepki gösterdi. Bulaç resmi nikahın kıyılmasında herhangi bir sorunun olmadığını; ancak bu yetkinin sadece Allah'a ait olduğunu söyledi. İşte o ilginç tartışma;