BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Ali Bayramoğlu'nun en sert AK Parti eleştirisi!

AK Parti'nin yolsuzluk iddiaları karşısındaki duruşunu analiz eden Bayramoğlu hükümetin bu kez bambaşka bir durumla karşı karşıya olduğunu yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, 17 Aralık operasyonundan bu yana AK Parti'yi destekleyen tutumunu korusa da bugünkü yazısıyla süreç boyunca kaleme aldığı en sert eleştiriye imza attı. Başbakan Erdoğan'ın son dönem yaptığı açıklamalar ve AK Parti'nin yolsuzluk iddiaları karşısındaki duruşunu analiz eden Bayramoğlu hükümetin bu kez bambaşka bir durumla karşı karşıya olduğunu yazdı.

AK Parti'nin şimdiye dek eski devlet ve onun aktörlerini karşısına alarak seçim kazandığını vurgulayan Ali Bayramoğlu bu kez hükümetin karşısında bir "toplumsal muhalefet" olduğunu savundu. "AK Parti'nin karşısında sadece cemaat yok, ondan bağımsız olarak kendi hatalarıyla, kimlik politikalarıyla, sert söylemiyle ürettiği bir toplumsal muhalefet var." diyen Yeni Şafak yazarı Başbakan'ın Berkin Elvan'ın ölümü sonrası yaptığı açıklamaları hatırlattı.

İşte Bayramoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Bugüne değin AK Parti'nin seçim kampanyaları hedefinde hemen her zaman eski rejim unsurları bulundu. Merkez medya, CHP, asker, vesayetçi duruş, elitist dil bunlar arasında yer aldı. Ve kutuplaştırıcı dil, mağduriyet hali üzerine de oturarak kendi meşruiyetini kendisi oluşturdu ve demokrasi algısıyla şu veya bu şekilde bağlar kurdu. Şöyle de denebilir: Bugüne kadar seçim kampanyalarında daha çok 'devlet gücü ya devlet destekli güçler' ile 'AK Parti' kutuplaşması yaşandı.

Bugün durum, cemaat saldırıları ve kalkışması karşısında AK Parti'nin yolsuzluk iddialarıyla ilgili umursamaz tutumu algı alanını daraltmış olsa da 'bir açıdan' yine öyle görülebilir.

Ancak sadece bir açıdan ve epey yaralanmış olarak... Zira şu anda AK Parti'nin karşısında sadece cemaat yok, ondan bağımsız olarak kendi hatalarıyla, kimlik politikalarıyla, sert söylemiyle ürettiği bir toplumsal muhalefet var.

Başbakan'ın Gezi olaylarıyla tutturduğu, son seçim kampanyasında artan oranda sarıldığı dil, bir grup gençlik ve bir kesim karşısında devleti, devlet aklını ve devlet dilini temsil etmeye başladı.

Üstelik son derece tehlikeli ve 'kırıcı' bir biçimde...

Tayyip Erdoğan'ın, 'Bizim gençliğimiz, onların gençliği,' vurguları, 'Berkin Elvan'ın cenazesine katılanları, sokağa inen vicdan selini' sadece terörle anması, 'çocuk mezarına atılan oyun misketlerini silah sanması', AK Parti'nin kutuplaştırıcı dili bu kez toplumun bir kesimine, yeni bir hassasiyet dalgasına, toplumsal muhalefete karşı kullandığının göstergesidir.

Başbakan'ın Berkin'in annesine yönelik sözleri vicdanlarda yara açtı.

AK Parti Türkiye'yi seçimlerden sonra böyle yönetecekse, ne yöneten eski AK Parti olacaktır ne de yönetilen eski Türkiye...

ALİ BAYRAMOĞLU YAZILARI