BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
HABER /  MEDYA

Ali Bayramoğlu Yeni Şafak'tan ayrıldı işte nedeni

Yeni Şafak gazetesi ile Ali Bayramoğlu'nun yolları ayrıldı. 15 yıldır Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ali Bayramoğlu ayrılık kararını ve gerekçesini Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Abone ol

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'nun bir süredir Can Dündar, akademisyenler, Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlere sahip çıkan yazıları gazete ile arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden olmuştu. 

Bir süredir yaşanan gerilim Ali Bayramoğlu ile Yeni Şafak'ın yolların ayırmasıyla sonuçlandı. 

Twitter hesabında kısa bir açıklama yayınlayan Bayramoğlu, “15 yıldır yazarlığını sürdürdüğüm Yeni Şafak Gazetesi son dönemde yazılarımla ilgili sıkıntılar yaşamaya başladı. Benim de gazetenin buna yönelik tasarruflarını kabul etmem ve beklentisini karşılamam söz konusu değil. Gazete ile aramdaki ‘akit’ sürdürülemez hale gelmiş bulunuyor” diyerek yazarlığına son verdiğini duyurdu.

ÖLÇÜ - NİYET - TUZAK - İKAZ

Liberal kesim yazarlarından olan Ali Bayramoğlu 17-25 Aralık sürecinde diğer liberal yazarlardan farklı olarak hükümetten yana tavır almıştı. Yeni Şafak Gazetesi'nde 'eleştirel' yazılarını sakınmadan yazan Ali Bayramoğlu, 10 Eylül 2016 tarihinden itibaren bir seri halinde FETÖ gözaltılarına ilişkin eleştirilerini dillendirmişti. Ölçü ile başlayan yazıları Niyet ve Tuzak başlıkları ile devam etti. Ali Bayramoğlu'nun son yazısı İkaz 15 Eylül 2016 tarihinde yayınlandı. Bu yazı da son yazısı oldu.