BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  GÜNCEL

Ali Bardakoğlu'dan olay Paris saldırısı açıklaması

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, Paris'teki katliama ilişkin yaptığı açıklamada "Din adına şiddet en çok Müslümanlarda" dedi.

Abone ol

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, 12 kişinin öldüğü Paris'teki Charlie Hebdo katliamına ilişkin olarak, "Elbette ekonomik, sosyal, kültürel faktörler söz konusudur. Bu faktörler birçok toplumda var, fakat din adına şiddet en çok Müslümanlarda! Din algısında sorunlar olduğu açık" dedi.

NEFRETLE DOLU BİNLERCE GENCİMİZ MEVCUT

Saldırı için bazı çevrelerce "Provokasyon" nitelemesi yapılmasın konusunda ise Prof. Bardakoğlu, "Olayı 'ötekinin oyunu ve provokasyonu' olarak görmeye başlarsak, kendi mahallemizde olup biteni sağlıklı biçimde anlayamayız ve analiz edemeyiz" diye konuştu. Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün İslam dünyasında şiddet ve terör ile cihat/dini duyarlılık arasındaki farkı ayırt edemeyecek kadar iç dünyası öfke ve nefretle dolu binlerce gencimiz mevcut. Tabii onların bu ruh halinin birçok sebebi vardır. Ama birçok bölgede verilen dini eğitim ve bilgi de bu şiddeti meşrulaştıracak bir dizi argümanla dolu."

Bardakoğlu'nun Paris katliamına ilişkin görüşlerini "Terör ve İslam" başlığıyla Hürriyet'teki köşesine taşıyan Taha Akyol'un yazısını okumak için tıklayın:

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/taha-akyol_329/teror-ve-islam_27925439