BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ali Babacan'ın yerine Numan Kurtulmuş geliyor

Yeni Bakanlar Kurulu açıklandı. Ekonomi kurmayları değişmedi ama Ali Babacan'ın yerine geçecek isim belli oldu: Numan Kurtulmuş!

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL İÇERİK

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi başlayan yeni Bakanlar Kurulu tartışmalarının odağına oturan Ali Babacan yeni kabinede de yer aldı. Üstelik 2002 yılından bu yana kurulan tüm hükümetlerde yer alan tek isim olarak da adını siyaset arenasına yazdırdı.

Ancak AK Parti'de 3 dönem kuralına katılan Ali Babacan 10 ay sonra görevi mecburen bir başka isme devretmek zorunda kalacak.

Bu isim üzerine çeşitli tartışmalar yürürken, Davutoğlu'nun bugün açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu listesi Ali Babacan'ın yerine geçecek ismin ilk sinyalini verdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

AK Parti'nin ekonomi kurmaylarından olan Kurtulmuş, analistlere göre 2015 seçimleri öncesi sıcak siyasete ısınma turları atacak. Haziran 2015'teki Genel Seçimlerden sonra da Ali Babacan'dan boşalan koltuğa  oturacak. 

AK PARTİ'NİN YENİ EKONOMİ POLİTİKASI

Yeni Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası İnternethaber'e yaptığı özel açıklamalarda yeni hükümetin ekonomide yapacağı devrim niteliğindeki değişiklikleri açıklamıştı. Para politikalarına dayalı ekonomiden, üretim odaklı bir ekonomik yapıya geçilmesi gerektiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş, "Para politikalarına, faiz politikalarını aşamazsak, 'Allah muhafaza' o zaman orta gelir tuzağına düşeriz" uyarısında bulunmuştu. NUMAN KURTULMUŞ'UN AÇIKLAMALARININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

ANALİSTLER YENİ KABİNE İÇİN NE DEDİ?

Marbaş Menkul Değerler Araştırmalar Müdürü Üzeyir Doğan: Sadece Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Numan Kurtulmuş'un üç dönem kuralı ile bir sonraki kabinede olmayacağı bilinen Ali Babacan'ın yerine hazırlandığı izlenimi edinildi. Bu nedenle kabine içinde özellikle Kurtulmuş'tan gelecek açıklamalar yeni dönemde biraz daha dikkatle izlenmeli. Eğer Kurtulmuş'un kabineye giriş amacı bu ise yaklaşık 10 ay sonra ekonomi yönetiminin dümeninde olacağı ve politikaları şekillendireceği bir gerçek.

BABACAN KALDIRAÇ ETKİSİ YAPACAK

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz: Türkiye gelecek yıl G-20 toplantılarının dönem liderliğini yürütecek. Bu nedenle ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevini devam ettirmesini ek pozitif gelişme olarak değerlendirmekteyiz. Geçmiş toplantılarda Türkiye heyetine başkanlık yapan Babacan'ın G-20 toplantılarında yer alacak olması Türkiye'ye kaldıraç etkisi sağlayacaktır."