BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.479,94
HABER /  MEDYA

Ali Babacan'ın o konuşması sızdı

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, Bakan Ali Babacan'ın 'Büyükelçiler Konferansı'nın kapalı bölümündeki konuşmasını yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, Bakan Ali Babacan'ın, 'Büyükelçiler Konferansı'nın kapalı bölümünde Batı basınında çıkan eleştirilerden 'bunaldık' dediğini öne sürdü.

Şükrü Küçükşahin'e göre 'Büyükelçiler Konferansı'nda Ali Babacan, "Ama hep de haksız değiller. Biz de yeterince malzeme veriyoruz. Hukuk devleti konusunda sıkıntılarımız olduğunu görmeliyiz" dedi.

Şükrü Küçükşahin'in 'Çiçek ile Babacan'ın hukuk vurguları' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

ALİ BABACAN: BUNALDIK

(...) İktidar, kendi içindeki bazı sesleri dikkate alsa gidilen yolun yanlışlığını görecektir. Özellikle de İslam dünyasına model olmak istiyorsa Türkiye'nin, demokrasi ve hukuk devleti dışında gideceği bir yolu yoktur. Ancak o yoldan çok uzaklara yönelindiği ise ortada.

Yoksa iktidarın değişmez bakanı Ali Babacan, 'Büyükelçiler Konferansı'nın kapalı bölümünde, "Batı basınında çıkan eleştirilerden bunaldıklarını" ifade eden bazı elçilere, özetleyeceğim şu yanıtı verir miydi?

"Ama hep de haksız değiller. Biz de yeterince malzeme veriyoruz. Hukuk devleti konusunda sıkıntılarımız olduğunu görmeliyiz. Hukuk devleti, insan hakları, şeffaflık konularında istenen noktaya gelinmeyince hem eleştiri alıyor hem de girdiğimiz orta gelir tuzağından çıkamıyoruz."

KONUŞUN CEMİL BEY

Sadece Babacan değil ki, AKP'nin hep güçlü isimlerinden biri olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de mesajını şu ironiyle aktarıyor:

"Adalet ve hukuk dendiğinde... Adaletin binalarını, yani saraylarını çok iyi duruma getirdik; ancak hukuk derseniz, o konuda en iyisi konuşmayayım." Yok yok Cemil Bey, böyle gitmemesi için daha çok konuşun; hem de açık toplantılarda; çünkü emin olun, gelecek nesiller en çok siz iktidardakileri
sorgulayacaktır.