BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
HABER /  EKONOMİ

Ali Babacan ve Erdem Başçı istifa etmiş ama...

Piyasalarda Ali Babacan ve Erdem Başçı depremi sürüyor. Hürriyet yazarı Erdem Sağlam'a göre ise Ali Babacan ve Erdem Başçı geçen hafta istifa etmiş!

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya eleştirilerini Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı kapsayacak şekilde genişletti. 

Erdoğan hem Babacan hem de Başçı'yı işaret ederek "Kendilerine çeki düzen versinler" dedi.  

Yaşanan son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam önce "Babacan ve Başçı bundan sonra nasıl çalışacak?" diye sordu sonra da bombayı patlattı:

"Ankara'da genel kanı hem Babacan'ın hem de Başçı'nın geçen hafta istifa ettikleri yönünde."

Sağlam'ın yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

Her ne kadar inkar edilse de, AKP’ye yakın kaynaklar dahil, Ankara’daki genel kanı geçen hafta hem Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hem de Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın istifa ettikleri yönünde.

Başbakan Davutoğlu’nun bu istifaları kabul etmediği ve “Böyle bir şey olmadığının kamuoyuna söylemelerini istediği” de konuşuluyor.

….

Babacan ve Başçı görevlerinde kaldıkları sürece ekonomide işlerin kaza çıkmadan yürüyeceği düşünülüyor ama bu yetmeyebilir.

Bu saatten sonra Babacan ve Başçı nasıl çalışacaklar, nasıl karar alacaklar?

Babacan ve Başçı üzerindeki baskıların daha da artacağı kesin. Bu istifa olayının ardından bile hafta sonu hakaret dozu ağırlaşarak devam etti.

Peki Babacan ve Başçı ‘vatana ihanet’ olarak görülen mevcut para politikasını buna rağmen, bildikleri gibi yürütmeye devam mı edecekler, yoksa ‘yeter artık’ deyip Cumhurbaşkanı’nın istediği giib yüksek oranlı faiz indirimlerine mi karar verecekler?

SEÇİME KADAR BEKLE!

Davutoğlu’nun Babacan’ı ‘seçime kadar bekle’ diyerek ikna ettiği söyleniyor. İyi de seçimden sonra ne değişecek?