BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  EKONOMİ

Ali Babacan son kararını verdi! Gidiyor mu kalıyor mu?

Ekonominin patronu Ali Babacan gidecek mi kalacak mı? Başbakan kim olacak sorusu kadar cevabı merak edilen Ali Babacan'ın son kararını açıklıyoruz.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - ÖMER ŞAHİN

Yeni Başbakan kim olacak kadar merak edilen bir konu Ali Babacan'ın durumuydu. İnternethaber.com com Ali Babacan'ın aldığı son kararı öğrendi. Hatırlı kişiler araya girdi piyasaları mutlu edecek karar çıktı; Ali Babacan kalıyor.

Yeni hükümette Başbakan’ın kim olacağı kadar ekonominin hangi isme teslim edileceği merak konusuydu. Ekonominin patronu olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la ilgili belirsizlik büyük ölçüde giderildi. Dış ve iç piyasalar bir süredir Babacan’ın kabinede kalıp kalmayacağıyla ilgileniyordu.

ALİ BABACAN KALIYOR

Ali Babacan yeni dönemde yine ekonominin patronu olacak. Eylül ayında kabineden ayrılmayı düşünen Babacan’a kalması yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni dönemde hükümeti kurması beklenen Ahmet Davutoğlu’nun ısrarcı olduğu öğrenildi.

ERDEM BAŞÇI NE OLACAK?

Ali Babacan’ın kalacak olması yine Eylül ayında görevi bırakmaya hazırlanan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın durumunu etkileyebilir. Babacan, Erdem Başçı ile birlikte SPK, BDDK dahil ekonomi kurmaylarıyla yola devam etmek istiyor.

MÜSTEŞAR KİM OLACAK?

Yurt dışı göreve atanan 12 yıllık Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın yerine gelecek isim konusunda pürüz olabileceği konuşuluyor. Babacan bu göreve mevcut Hazine yönetiminden atama yapmak istiyor. Ancak , RP ve FP’li politikacılardan Ertan Yülek’in oğlu Doç.Dr.Murat Yülek’in ismi Hazine Müsteşarlığı için yoğun bir şekilde geçiyor.