BIST 8.708
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ali Babacan siyaseti bırakıyor mu olay açıklama!

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyaseti bırakıp özel sektöre dönme istediğini açıkladı.

Abone ol

Son 12 yılın büyük bölümünde ekonomi yönetiminin en tepesindeki isim olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan deprem etkisi yaratacak bir açıklama geldi.

"Görevi bırakmam gerekiyor. Ancak bizim sistemimiz, parlamento üyesi olmadan da bakanlık görevi üstlenilmesine izin veriyor. Fakat bu istisnai bir durum. Düşünceme göre, (konumumu) gelişmeler belirleyecek ama benim isteğim özel sektöre geri dönmek."

Babacan, Japonya’nın en büyük gazetesi NIKKEI’ye özel bir demeç verdi.

Haberde, Ak Parti tüzüğündeki “3 dönem şartı” uyarınca Babacan’ın 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olamayacağına dikkat çekilerek, 2015 sonrasında görevinde kalması yönünde yoğun bir istek olduğu hatırlatıldı. 

Babacan konuyla ilgili şu önemli açıklamalarda bulundu:

“Görevi bırakmam gerekiyor. Ancak bizim sistemimiz, parlamento üyesi olmadan da bakanlık görevi üstlenilmesine izin veriyor. Fakat bu istisnai (sıkça kullanılmayan) bir durum. Düşünceme göre, (konumumu) gelişmeler belirleyecek ama benim isteğim özel sektöre geri dönmek. Ancak, son 12 yılda siyasette şunu öğrendim ki, kişisel istekler her zaman geçerli olmuyor. Nihayetinde kişilerin akibetini (ne yapacaklarını) gelişmeler belirliyor. Bu yüzden, önümüzdeki yıl seçimler sonrasında neler olacağına dair kesin ifadelerle konuşmak istemiyorum.”