BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şimşek Ali Babacan'ı dinlemedi!

Ali Babacan'ın gazetecilere "sukuk demeyin" uyarısı yapmasına rağmen, Mehmet Şimşek "kira sertifikası" yerine sukuk demeyi tercih etti..

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen İstanbul Finans Merkezi zirvesinde önemli gündem maddelerinden birisi yakın zamana kadar yasal altyapısı bulunmayan "kira sertifikası" ihracı idi.

Yurtdışında "sukuk" adıyla işlem gören ve başta Asya ve Körfez ülkeleri olmak üzere milyarlarca dolarlık işlem hacmine ulaşan sertifika ile ilgili olarak son tasarruf tedbir paketinde önemli adımlar atıldı.

Dünyanın dört bir yanında "sukuk" olarak değerlendirilen finansal ürün ile ilgili gelişmeler, dünkü toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a da soruldu. Babacan, gazetecilerin "Sukuk konusunda gelinen noktayı" sormaları üzerine "Arkadaşlar öncelikle bunun adının sukuk olmadığını, kira sertifikası olduğunu unutmayın. Biz bütün mevzuatta kira sertifikası olarak geçirdik. Yabancı kelimelerin literatürde geçmemesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın bu sözlerinin kısa süre sonrasında ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Şimşek, Babacan'ın "sukuk demeyin" şeklinde gazetecilere çıkışmasına rağmen bütün konuşmasında "kira sertifikası" yerine "sukuk" demeyi tercih etti.

Bu durum zirveye katılanlar arasında "Sayın Babacan'ın kira sertifikası ifadesine önce Maliye Bakanı'nı alıştırması gerekiyor" esprilerine neden oldu.