BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  EKONOMİ

Ali Babacan fena pot kırdı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, SETA Vakfı toplantısında zor anlar yaşadı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Macaristan Büyükelçisi'nin bulunduğu bir toplantıda Macaristan'ı eleştirdi, Büyükelçi'yi fark edince "Pot kırdık" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan SETA Vakfı tarafından düzenleyen “ Ak Parti Dönemi Türkiye Ekonomisi” toplantısında zor anlar yaşadı. Babacan, güçlü iktidar, kötü ekonomi politikası konusunda Macaristan’ı örnek gösterdi.

Babacan, “Güçlü siyasi iradenin aynı zamanda doğru bir program da uygulaması lazım. Bunun bir örneğini de Macaristan'da yaşadık, yaşıyoruz. Yüzde 65 oyla seçilen bir tek parti hükümeti ama korkunç bir popülizim. Seçim dönemindeki gerçek dışı söylemler şu anda hükümeti esir almış durumda. Son aylarda daha normale gelmeye başlayan bir çizgi görüyoruz. Ama o güçlü irade ülkeyi yanlış bir programla yanlış bir yere götürürse risk priminin nasıl yükseldiğinin bir örneği maalesef şu anda Macaristan" dedi.

POT KIRDIK

Toplantının soru-cevap bölümünde ilk sözü alan ise Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari oldu. Babacan, bunun üzerine “Pot kırdık” dedi.Büyükelçi Janos ise hükümetinin ekonomi uygulamalarını şu sözlerle savundu:

“Siz Macaristan'da yeni iktidar o kadar iyi değil dediniz. Macaristan hükümetine çok zor bir durum miras bırakıldı. Macaristan 2009 ve 2010'da Yunanistan'a yakın bir durumdaydı. Yeni hükümet geldi yeni çözümler tavsiye etti. yeni kararlar icra etti. Bundan dolayı Macaristan ekonomik olarak çok iyi durumda. İhracatımız geçen sene 100 milyar dolar oldu. Avrupa Birliği 'nde 7 milyar euro ile dış ticaret fazlası veren 4 ülkeden biri olduk.”